TOP NEWS

Νέο Ford Ranger: Στην αγορά από το 2023

neo-ford-ranger-stin-agora-apo-to-2023-627767

Στην αγορά της Β. Αμερικής, το Ford F-150 είναι το πιο καλοπουλημένο pick-up επί σειρά ετών.

Από την άλλη, το μικρότερο αδελφάκι του, το Ranger κερδίζει τις εντυπώσεις στην ευρωπαϊκή αγορά. Μάλιστα τον περασμένο Σεπτέμβριο σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων με ταξινομήσεις 45.539 μονάδες που αντιστοιχεί σε ποσοστό 39,9% στην συγκεκριμένη κατηγορία που ανήκει.

Παρά την πολύ καλή πορεία του Ranger, η εταιρεία προχώρησε στην αποκάλυψη της νέας γενιάς του που θα μπει στην παραγωγική διαδικασία των εργοστασίων της Ford στην Ταϋλάνδη και στην Ν. Αφρική το τελευταίο τετράμηνο του 2022, ούτως ώστε να κυκλοφορήσει στις διεθνείς αγορές στις αρχές του 2023. Και αυτές οι αγορές δεν είναι λίγες καθώς η εταιρεία πουλά το μικρομεσαίο pick-up της σε περισσότερες από 180 χώρες.

H νέα γενιά Ranger εξελίχθηκε από το αντίστοιχο τμήμα της Ford στην Αυστραλία, όμως συμμετείχαν και ομάδες σχεδιαστών και τεχνικών από ανάλογα τμήματα της εταιρείας σε όλο τον κόσμο. Η βασική κατεύθυνση ήταν η δημιουργία ενός σκληροτράχηλου οχήματος με σύγχρονη τεχνολογία και αναβαθμισμένα συστήματα ασφάλειας.

Δομικά, το νέο Ranger βασίζεται σε ένα σασί με διευρυμένο μεταξόνιο κατά 50 χιλ. και αυξημένα μετατρόχια κατά, επίσης, 50 χιλ. σε σχέση με την υφιστάμενη σειρά. Συνεπώς το ίχνος του αυτοκινήτου έχει μεγαλώσει με τον πρόβολο και το καπό να προσφέρει μεγαλύτερο χώρο για την φιλοξενία ενός νέου V6 Turbo Diesel κινητήρα στα 3.0 λίτρα με μεγαλύτερη ισχύ και καλύτερες επιδόσεις. Βεβαίως, κατά την πρεμιέρα του μοντέλου στις διεθνείς αγορές θα υπάρξουν και εκδόσεις με μικρότερους τετρακύλινδρους κινητήρες diesel στα 2.0 λίτρα με μονό ή διπλό υπερτροφοδότη.

Βελτιωμένη είναι και καμπίνα του νέου μοντέλου με έξυπνου χώρους εναπόθεσης μικροαντικειμένων και σύγχρονη τεχνολογία διασύνδεσης και ψυχαγωγίας. Η κεντρική κονσόλα θα φιλοξενεί οθόνες αφής στις 10,1 ή 12 ίντσες (ανάλογα την έκδοση) υποστηριζόμενες από το σύστημα SYNC 4 με πληθώρα πληροφοριών και φωνητικές εντολές λειτουργίας υποσυστημάτων.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο