ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το αυτοκίνητο που κυκλοφορούσε ο Πάπας Φραγκίσκος στην Αθήνα

afto-einai-to-aftokinito-pou-kykloforouse-o-papas-fragkiskos-stin-athina-628409

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε Αθήνα και Λέσβο για τις μετακινήσεις του ο Πάπας δεν χρησιμοποιεί κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο, παρότι του προτάθηκε από τη χώρα μας, αλλά ένα μικρό ιταλικό B-MPV, το Fiat 500L με τις χαρακτηριστικές πινακίδες «SCV 1» .

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επιλέγει να χρησιμοποιήσει ένα Fiat 500L κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε μια χώρα, αφού στο παρελθόν έχει επιλέξει ξανά το μικρό πολυχρηστικό της Fiat και όταν επισκέφθηκε τις Η.Π.Α. το 2015 και το 2017.

https://twitter.com/Marka2_/status/1467070606344695809

Συνήθως και ανάλογα με τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πάπας δεν χρησιμοποιεί μόνο ένα 500L, αλλά τρία για λόγους ασφαλείας, ενώ σε ό,τι αφορά στα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησε στις Η.Π.Α., στη συνέχεια κάποια από αυτά πωλήθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό. Επίσης, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο που προηγήθηκε αυτή της χώρας μας, ο Πάπας χρησιμοποίησε και πάλι ένα Fiat 500L με τις χαρακτηριστικές πινακίδες του Βατικανό, «SCV 1» (το 1 συμβολίζει ότι είναι το επίσημο όχημα του Πάπα).

Η επιλογή του Fiat 500L συμβολίζει μεταξύ άλλων και την ταπεινότητα που επιδεικνύει ο Πάπας Φραγκίσκος σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του. Άλλωστε, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί για τις καθημερινές του μετακινήσεις στο Βατικανό είναι ένα συνηθισμένο Ford Focus, ενώ συχνά οδηγεί και ένα Renault 4 του 1984. Τέλος, να σημειώσουμε πως στην αποστολή του Πάπα βρίσκονται και άλλα μοντέλα των εταιρειών Jeep και Alfa Romeo.

Με κύριο προσόν του την ευρυχωρία και την ευελιξία κατά τις αστικές του μετακινήσεις, το 500L κινείται είτε από έναν 1.400αρη κινητήρα βενζίνης μόλις 95 ίππων και 127 Nm ροπής, είτε ένα 1.300αρη ντίζελ τεχνολογίας Multijet πάλι με 95 ίππους, αλλά 200 Nm ροπής.

Το υπερυψωμένο και πιο ευρύχωρο «πεντακοσιαράκι» ναι μεν προσφέρει γενναιόδωρους χώρους, αλλά όπως είναι κατανοητό, δεν βάζει… φωτιά στην άσφαλτο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για την ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα απαιτούνται 14,3 δλ., με την τελική να φτάνει τα 166 χλμ.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο