Q-ELECTRIC

Τιμές και Επιδόσεις για τα νέα ηλεκτρικά Volvo C40 και XC40

times-kai-epidoseis-gia-ta-nea-ilektrika-volvo-c40-kai-xc40-632897

Αν και κάπως καθυστερημένα, η Volvo παρουσίασε τις δικές της προτάσεις στην ηλεκτροκίνηση μολονότι στην γκάμα της διαθέτει εδώ και κάμποσα χρόνια εξηλεκτρισμένες επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις με την ονομασία Recharge. Την ίδια ονομασία «Recharge» με το συνοδευτικό «Pure Electric» φέρουν τα δύο νέα και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo. Το C40 και το XC40.

Πέντε χρόνια μετά την πρεμιέρα τους στις διεθνείς αγορές η σειρά XC40 αναβαθμίστηκε στα σημεία ενώ συνάμα παρουσίασε και μια ηλεκτρική έκδοση Recharge Pure Electric. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν εκτός των άλλων την ανασχεδίαση του μπροστινού προφυλακτήρα και της μάσκας, των τροχών αλλά και μικρές λεπτομέρειες στο πίσω μέρος. Στο εσωτερικό έχουν προστεθεί νέες επενδύσεις με οικολογικά υλικά ενώ όπου παλαιότερα υπήρχε δέρμα, πλέον έχει αντικατασταθεί από απομίμηση δέρματος εφάμιλλης ποιότητας και αντοχής.

To ηλεκτρικό XC40 Recharge Pure Electric φέρει μια συστοιχία μπαταριών ενεργειακής χωρητικότητας 69 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 231 ίππων και 330 Nm ροπής που δίνει κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις (κατά τα πρότυπο κύκλου WLTP) φθάνει έως τα 434 χλμ. με μία φόρτιση. Σε διαδικασία ταχυφόρτισης από το 10% έως το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας η Volvo ανακοινώνει ελάχιστο χρόνο φόρτισης στα 32 λεπτά.

Στην ελληνική αγορά είναι διαθέσιμες τρεις εκδόσεις εξοπλισμού (Core – Plus – Ultimate) με τις τιμές να ξεκινούν από τα 46.252€ και να φθάνουν στα 53.258€. Η εταιρεία προσφέρει για το XC40 Recharge 5 χρόνια εγγύησης και τα προγραμματισμένα σέρβις για 3 χρόνια. Προσφέρει επίσης το πακέτο Platinum με έξτρα χρέωση για μικρή ασφάλεια διάρκειας 3 ετών ενώ το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της εταιρείας έχει δομηθεί πάνω σε επιτόκιο 4,9%.

Νέο μοντέλο στην γκάμα της Volvo το C40 που έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις με το XC40 αλλά διαφορετικό στυλ (κουπέ SUV). Το συνολικό μήκος του αμαξώματος φθάνει στα 4,4 μ. με το μεταξόνιο να βρίσκεται στα 2,7 μ. Πρόκειται για ένα SUV με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις που όμως προσφέρει καλούς χώρους για τους πίσω επιβάτες χάρη και στην απουσία κεντρικού τούνελ στο δάπεδο. Ο δε χώρος για τις αποσκευές προσδιορίζεται στα 413 λίτρα με έξτρα 31 λίτρα στο εμπρός τμήμα.

Και στην περίπτωση του C40 Recharge θα υπάρξουν εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς και ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 231 ίππων όμως θα εισαχθούν στην ελληνική αγορά στα μέσα του καλοκαιριού. Προς το παρόν η μοναδική έκδοση λανσαρίσματος είναι εκείνη με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) που εξασφαλίζουν κίνηση και στους τέσσερις τροχούς με την συνολική ισχύ να βρίσκεται στους 408 ίππους. Η συγκεκριμένη έκδοση φέρει την ονομασία Launch Edition και εκτός των άλλων διαθέτει μεγαλύτερη συστοιχία μπαταριών ενεργειακής χωρητικότητας 78 kWh που εξασφαλίζουν αυτονομία 425 χλμ. με μία φόρτιση.

Η τιμή της έκδοσης Launch Edition του C40 Recharge Pure Electric προσδιορίζεται στα 61.988€. Γενικώς οι εκδόσεις που θα συμπληρώσουν την γκάμα του C40 από τον ερχόμενο Ιούλιο θα είναι δύο (Plus – Ultimate) με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 231 ίππων και κίνηση στους μπροστινούς τροχούς και δύο εκδόσεις εξοπλισμού με δύο ηλεκτροκινητήρες, 408 ίππων και τετρακίνηση. Οι τιμές για τις μικρές σε ισχύ εκδόσεις θα είναι 51.026€ για την έκδοση Plus και 54.932€ για την έκδοση Ultimate. Οι αντίστοιχες τιμές για τις ισχυρές εκδόσεις προσδιορίζονται στα 58.082€ και στα 61.988€, αντιστοίχως.

Αξίζει να σημειωθεί πως αμφότερα τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo εγκαινιάζουν στο σύστημα πολυμέσων τους τις υπηρεσίες Google και ειδικότερα το σύστημα Google Maps προσφέροντας στους χρήστες τους μια οικεία εμπειρία πλοήγησης που εκτός των άλλων προσφέρει και πληροφορίες για το κυκλοφοριακό φόρτο διαδρομών σε ώρες αιχμής.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο