ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Renault Arkana: Ο εκδημοκρατισμός του Premium

renault-arkana-o-ekdimokratismos-tou-premium-633093

Με το νέο Arkana, η Renault λανσάρει μία νέα γενιά SUV, με premium εμφάνιση και ποιότητα, εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία, ευρυχωρία, με χώρο αποσκευών 513 λίτρων, πρωτοποριακό και ξεχωριστό κουπέ στυλ. Και όλα αυτά σε προκλητικά προσιτή τιμή!

‘Παράλληλα, το νέο Arkana εγγυάται μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ασφάλεια, γεγονός που αποδεικνύεται από την κορυφαία διάκριση των 5 αστεριών που απέσπασε το μοντέλο στις δοκιμές ασφαλείας του οργανισμού Euro NCAP.

Μια καθηλωτική σιλουέτα

Το νέο Arkana διαθέτει μοναδική εμφάνιση με κουπέ γονίδια. Με αυξημένη απόσταση από το έδαφος (200 mm) και «μυώδη» χαρακτηριστικά, ταιριάζει τέλεια με τον κόσμο των SUV. Οι εμπρός και πίσω ποδιές και τα προστατευτικά στα φτερά τονίζουν ακόμα περισσότερο τη SUV εμφάνιση, ενώ η κεκλιμένη γραμμή της οροφής σε συνδυασμό με το σχήμα των πλευρικών παραθύρων, δημιουργούν μία εντυπωσιακή, κουπέ αισθητική. Η μάσκα με το μεγαλύτερο σήμα της Renault που φιλοξενείται στο κέντρο της, είναι διακοσμημένη με λεπτομέρειες χρωμίου, που χαρίζουν στο νέο Arkana έναν αέρα κομψότητας και στιβαρότητας, ενώ τα full LED φωτιστικά σώματα διαθέτουν την υπογραφή σχήματος «C» που χαρακτηρίζει όλα τα νέα μοντέλα της Renault. Τα πίσω φωτιστικά σώματα αξιοποιούν και αυτά την υπογραφή «C», με μία λωρίδα που διατρέχει όλο το πλάτος της πίσω πόρτας και ενώνει νοητά τα δύο φωτιστικά σώματα, δίνοντας έμφαση στο πλάτος του αυτοκινήτου.

Υβριδικοί κινητήρες: Ο ιδανικός συνδυασμός οικονομίας και επιδόσεων

Η Renault εξοπλίζει το νέο Arkana με την πρωτοποριακή υβριδική τεχνολογία E-TECH. Η τεχνολογία E-TECH βασίζεται σε μία καινοτόμα τεχνολογική σχεδίαση που ενσωματώνει πάνω από 150 πατέντες, αξιοποιώντας όλη την τεχνογνωσία της Renault από τους αγώνες της F1, ειδικότερα στον τομέα της ανάκτησης ενεργείας. H έκδοση E-TECH Hybrid των 145 ίππων χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 1.6 λίτρων, απόδοσης 91 ίππων, ο οποίος «συνεργάζεται» με δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο multi-mode και μια μπαταρία 1,2 kWh. Το Arkana είναι επίσης διαθέσιμο στην έκδοση micro-hybrid, που βασίζεται στον 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα turbo αμέσου ψεκασμού 1.3 TCe που αποδίδει 140 ίππους και 260Nm ροπής, ενώ εξοπλίζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (EDC) 7 σχέσεων.

Αναβαθμισμένη εμπειρία οδήγησης

Το νέο Arkana βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-B, η οποία το καθιστά ασφαλές και εξαιρετικά οδηγοκεντρικό, προσφέροντας άνεση και ευελιξία στην πόλη, δυναμισμό στις στροφές και ευθυβολία στον ανοιχτό δρόμο. Η ασφαλής οδική συμπεριφορά του νέου Arkana οφείλεται στη σχεδίαση του πίσω άξονα που προσφέρει μεγάλη σταθερότητα στις γρήγορες καμπές. Οι κλίσεις του είναι περιορισμένες ακόμη και στις πιο απαιτητικές διαδρομές, ενώ η άνεση είναι υψηλού επιπέδου, χάρη στη βελτιστοποιημένη ρύθμιση των αμορτισέρ. Η απόδοση του πλαισίου ενισχύεται από το ακριβές και άμεσο σύστημα διεύθυνσης. Παράλληλα, το νέο μοντέλο παραμένει πολύ ευέλικτο, με κύκλο στροφής μόλις 11,2 μ.

Ειδικότερα, στη, full υβριδική, έκδοση E-TECH Hybrid των 145 ίππων, το νέο Arkana προσφέρει μία απαράμιλλη οδηγική εμπειρία, που οφείλεται στο έξυπνο σύστημα διαχείρισης της ενέργειας. Ο οδηγός απολαμβάνει μια πολύ ομαλή οδήγηση, καθώς η εκκίνηση γίνεται, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, 100% ηλεκτροκίνητα, συνθήκη που ισχύει και για το 80% των αστικών μετακινήσεων, εξασφαλίζοντας έως 40% οικονομία καυσίμου συγκριτικά με έναν απλό κινητήρα βενζίνης.

Premium τεχνολογίες διασύνδεσης και εξατομίκευσης

Χάρη στο εξελιγμένο περιβάλλον διασύνδεσης Renault EASY CONNECT, το νέο Arkana είναι απόλυτα δικτυωμένο, μέσω της εφαρμογής “MY Renault” και του νέου συστήματος πολυμέσων Renault EASY LINK. Το σύστημα παρέχει μόνιμη δικτύωση 4G και πρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρονται από συνεργάτες όπως η Google (εύρεση διευθύνσεων) και η TomTom (πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και περιοχές κινδύνου). Παράλληλα, η τεχνολογία Renault MULTISENSE δίνει στον οδηγό την ευκαιρία να εξατομικεύσει την εμπειρία οδήγησης, ανάλογα τη διάθεσή του. Συνδυάζοντας την αλληλεπίδραση μεταξύ της χαρτογράφησης του κινητήρα, του υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης, του εσωτερικού φωτισμού και τη διαμόρφωση του ψηφιακού πίνακα οργάνων, οι ρυθμίσεις του MULTI-SENSE διατίθενται με τρείς διαφορετικές επιλογές: Eco, Sport και MySense.

Με τιμή πρόκληση

Το νέο Arkana κοστίζει από 25.290€, στην έκδοση με τον κινητήρα 1.3 TCe 140 EDC MHEV και από 29.390€, στη full υβριδική έκδοση E-TECH Hybrid 145.

 

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο