ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκαλυπτήρια για το FIAT Grande Panda!

apokalyptiria-gia-to-fiat-grande-panda-717893

Πρώτη ματιά στο νέο μοντέλο Grande Panda της FIAT το οποίο αντλώντας έμπνευση από το παρελθόν, προσαρμόζει τις «Panda» αξίες στο παρόν

Το ολοκαίνουργιο μικρό της FIAT που ονομάζεται Grande Panda μόλις είδε τα φώτα της δημοσιότητας. Αντλώντας έμπνευση από το κλασικό Panda του 1980 αποτελεί το πρώτο μέλος μιας νέας οικογένειας μοντέλων, που θα λανσαριστούν, ένα κάθε έτος, μέχρι το 2027.

Με μήκος οριακά κάτω από 4 μέτρα και 5θέσια καμπίνα, το Grande Panda συνδυάζει την πρακτικότητα με την ευελιξία στην πόλη και στην Ευρώπη θα διατεθεί ως ηλεκτρικό και υβριδικό, προκειμένου να καλύπτει όλες τις ανάγκες.

Σχεδιασμένο στο Τορίνο, το Grande Panda ασπάζεται στο έπακρο στις παραδοσιακές αξίες της FIAT και εκμεταλλεύεται όλη την τεχνογνωσία της εταιρείας στα μικρά, ξεχωριστά αυτοκίνητα της «Β» κατηγορίας.

Το Grande Panda έχει μήκος 3,99 μ. και πέντε θέσεις στην καμπίνα του. Όπως δείχνουν οι πρώτες εικόνες που μόλις αποκαλύφθηκαν, η εξωτερική σχεδίαση αντλεί έμπνευση από το αρχέτυπο Panda του 1980, με την FIAT να κάνει λόγο για  «σχεδιαστική λογική που ανοίγει νέους δρόμους στην εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου, την ισχυρή προσωπικότητα και την υψηλή πρακτικότητα».

Η εξωτερική εμφάνιση υιοθετεί καθαρές γραμμές με τονισμένους θόλους τροχών, ενώ στο εμπρός μέρος τα παραλληλόγραμμα σχήματα κυριαρχούν, με τα φώτα να προσδίδουν το  χαρακτηριστικό «Panda» ύφος. Μένοντας σε αυτό το σημείο, τα DRL εξυπηρετούν επίσης την λειτουργία φλας με οριζόντια pixel σε μοτίβο σκακιέρας.

Στο πλάι είναι περισσότερο εμφανής η σύνδεση με το κλασικό Panda, δίνοντας με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και τις ράγες οροφής να παρουσιάζονται εναρμονισμένες με το αμάξωμα.

Ως αναφορά στο θρυλικό Panda 4×4 πρώτης γενιάς η λέξη “Panda” είναι ανάγλυφη στο κάτω μέρος των πορτών αλλά και σε μια μαύρη φάσα στο πίσω μέρος με την ιδιαίτερα χαρακτηριστική κολόνα. Στο μεταλλικό μέρος της πόρτας του χώρου αποσκευών το “FIAT” είναι επίσης ανάγλυφο και βάζει μια ακόμα ιδιαίτερη πινελιά στη συνολική εικόνα, μαζί με την κεκλιμένη γραμμή των παραθύρων, το σχήμα του πίσω παρμπρίζ και τα φώτα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μηχανικά μέρη, ακόμα δεν έχουν δοθεί λεπτομερή στοιχεία και τεχνικά χαρακτηριστικά, πέραν της πληροφορίας ότι στην Ευρώπη, το νέο μοντέλο θα διατεθεί με ηλεκτρικό και υβριδικό σύστημα κίνησης προκειμένου να καλύπτει όλες τις ανάγκες.

Όλες οι ειδήσεις

Πάνω από 70 μοναδικά supercars στην Αθήνα: Υπερθέαμα σε τέσσερις τροχούς [εικόνες & βίντεο]

Οι τιμές της νέας BMW Σειρά 1 στην Ελλάδα

Tι σημαίνουν τα ονόματα των μοντέλων της Toyota;

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο