ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με έντονες επιρροές από τη Stratos η νέα Lancia Ypsilon

me-entones-epirroes-apo-ti-stratos-i-nea-lancia-ypsilon-695932

Η Lancia, αφού έδειξε μέρος του μπροστινού τμήματος και κάποιες εσωτερικές λεπτομέρειες της νέας Ypsilon,  αποκάλυψε τώρα και την πίσω σχεδίαση του μοντέλου.

Το teaser αναδεικνύει διάφορες αναφορές στο παρελθόν, ξεκινώντας από τα σχήματα που εμπνέονται από ένα σύμβολο της ιταλικής μάρκας, τη Lancia Stratos. Τα στρογγυλά φώτα, στην πραγματικότητα, θυμίζουν αυτά του σπορ αυτοκινήτου των προηγούμενων δεκαετιών, προσφέροντας ένα στυλ σχεδόν μοναδικό στο είδος του.

Στην πραγματικότητα αποτελούνται από δύο ξεχωριστά στοιχεία, ένα κυκλικό που θα παραμένει πάντα αναμμένο και ένα σε σχήμα Υ στο εσωτερικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τα φλας και για το φρενάρισμα. Αυτά τα φώτα LED είναι ενσωματωμένα σε ένα μεγάλο καλούπι (πιθανώς κατασκευασμένο από πλαστικό) τοποθετημένο στη βάση του πίσω παραθύρου, σχηματίζοντας σχεδόν ένα μικρό “ράφι”: στο κέντρο θα υπάρχει το όνομα Lancia με τη νέα γραμματοσειρά της μάρκας, το οποίο θα παραβλέπει η γραφή Ypsilon με πλάγια γραφή –που θυμίζει μοντέλα όπως τις Fulvia, Flavia και Flaminia–, μικρότερη και τοποθετημένη χαμηλότερα.

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το μικρό πεντάθυρο που θα παρουσιαστεί επίσημα στο Μιλάνο τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Η μόνη βεβαιότητα αφορά τους κινητήρες, οι οποίοι θα είναι και ηλεκτρικοί και υβριδικοί: για το λανσάρισμα η εταιρεία επέλεξε να αποκαλύψει την έκδοση Cassina Limited Edition, μια ειδική σειρά 1906 μονάδων, βασισμένη στην ηλεκτροκίνητη παραλλαγή. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως η Cassina S.p.Η A. είναι μια ιταλική κατασκευαστική εταιρεία που ειδικεύεται στη δημιουργία επίπλων υψηλής ποιότητας. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι το εσωτερικό της Lancia Ypsilon να θυμίζει το περιβάλλον ενός καθιστικού στο σπίτι.

Η Lancia έχει επίσης αναπτύξει νέες τεχνολογικές λύσεις που υπόσχονται να φέρουν επανάσταση στην εμπειρία του χρήστη, ξεκινώντας από το SALA infotainment (ακρωνύμιο για Sound Air Light Augmentation) που θα σας επιτρέψει να διαχειριστείτε τις διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του κλιματισμού και του εσωτερικού φωτισμού, μέσω φυσικών φωνητικών εντολών.

 

Όλες οι ειδήσεις

Τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα που οδηγήσαμε το 2023!

Δοκιμάζουμε την ακραία BMW XM με τους 653 ίππους

Διόδια: Αυτές είναι οι νέες τιμές – Πόσο θα πληρώνουμε με το νέο έτος [παραδείγματα]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο