ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Xpeng X9: Το ηλεκτρικό μίνι βαν που ατενίζει την Ευρώπη

xpeng-x9-to-ilektriko-mini-van-pou-atenizei-tin-evropi-696364

Η Xpeng παρουσιάζει επίσημα το X9: το ηλεκτρικό μοντέλο κοστίζει περίπου 45.900 ευρώ και είναι το πρώτο minivan της μάρκας.

Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει από τον Νοέμβριο και 30.000 πελάτες έχουν ήδη καταβάλει την προκαταβολή. Το X9 θα μπορούσε να προσφερθεί και στην Ευρώπη.

5,29 μέτρα μήκος και πολύς χώρος

Η φόρμουλα των ηλεκτρικών minivans γνωρίζει αυξανόμενη επιτυχία στην Κίνα, όπου αρκετές μάρκες ασχολούνται με παρόμοιες δημιουργίες. Η Xpeng έχει επιλέξει ένα πολύ προσωπικό και δυναμικό στυλ, ακόμη και εντός των ορίων ενός πολυχώρου, ανανεώνοντας τα στιλιστικά χαρακτηριστικά που έχουν ήδη δει τα άλλα μοντέλα.

Η καμπίνα επιβατών (έξι ή επτά θέσεις) είναι ευρύχωρη χάρη στο επίπεδο δάπεδο και το μεταξόνιο των 3,16 μέτρων, έναντι συνολικού μήκους 5,29 μέτρων. Αυτός ο τελευταίος αριθμός μπορεί να είναι ανησυχητικός όσον αφορά τη στάθμευση και την κυκλοφορία, αλλά η εταιρεία έχει προβλέψει – για όλες τις εκδόσεις – έναν πίσω άξονα διεύθυνσης σε συνδυασμό με πνευματικές αναρτήσεις.

Έως 702 χλμ. αυτονομίας

Η γκάμα αποτελείται από τις εκδόσεις Pro και Max: η Pro προσφέρεται σε δύο παραλλαγές με αυτονομία 610 και 702 χλμ. (κινεζικός κύκλος CLTC, σαφώς πιο ήπιος από το WLTP), ενώ η Max προσφέρεται είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα (702 χλμ. αυτονομία), είτε με δυο ηλεκτροκινητήρες (640 χλμ.). Η τελευταία είναι και η ταχύτερη έκδοση: στην πραγματικότητα, φτάνει τα 200 χλμ./ώρα και επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα.

Η πλατφόρμα είναι η ήδη γνωστή SEPA 2.0 με τεχνολογία 800 volt και αξιοποιώντας τους ταχύτερους σταθμούς φόρτισης το Xpeng χρειάζεται 10 λεπτά για να ανακτήσει έως και 300 km αυτονομίας. Η συμβολή της υποβοηθούμενης οδήγησης είναι θεμελιώδης: οι εκδόσεις Pro προσφέρουν συστήματα επιπέδου 2, ενώ μόνο το X9 Max υιοθετεί δύο αισθητήρες Lidar ως στάνταρ και έτσι έχει πρόσβαση στις πλήρεις λειτουργίες του πακέτου XNGP.

Όλες οι ειδήσεις

Μην χάσετε το νέο Quattroruote, Ιανουάριος 2024!

Οδοιπορικό στον Έβρο με 2 υβριδικά ντίζελ μοντέλα

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι πότε και πως πρέπει να τα πληρώσουμε

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο