EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπελάδες για αμερικάνικη τηλεοπτική εκπομπή αυτοκινήτων λόγω …ρύπανσης

belades-gia-amerikaniki-tileoptiki-ekpobi-aftokiniton-logo-rypansis-540733

Η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την περιβαλλοντική ρύπανση είναι κάθε χρόνο και μεγαλύτερη, ακόμα και σε χώρες που μέχρι πρότινος δεν έδειχναν να ενδιαφέρονται για το θέμα.

Ακόμη και αν δεν ζείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μπορεί να γνωρίζετε τον όρο “Rolling Coal”. Ο όρος περιγράφει την διαδικασία κατά την οποία, ένα μεγάλο, αμερικάνικο diesel φορτηγό, “σανιδώνει” το γκάζι και πάρα πολύς, πυκνός μαύρος καπνός βγαίνει από τις τεράστιες εξατμίσεις του. Πολλοί θεωρούν αυτές τις πράξεις ανώριμες και αντικοινωνικές, αλλά οι “δράστες” δείχνουν να το απολαμβάνουν και το θεωρούν αστείο.

Λοιπόν, αυτό το θέμα δεν ήταν καθόλου αστείο για την Πολιτεία της Utah…

Το “Diesel Brothers” είναι ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα του Discovery Channel, το οποίο εδρεύει στην Utah και προβάλλεται εδώ και καιρό. Στις εκπομπές τους, δύο μουσάτοι άντρες μετατρέπουν απλά φορτηγά σε σκληροπυρηνικά, επιβλητικά οχήματα.

Το σόου είναι πολύ ευχάριστο, αλλά η πολιτεία της Utah έδειξε μηδενική ανοχή. Όπως φαίνεται, αυτά τα φορτηγά κατασκευάζονται με πλήρη αδιαφορία για τους ρύπους που παράγουν. Κατά την διάρκεια των μετατροπών, οι μηχανικοί (ο Diesel Dave και ο Heavy D), φαίνεται να παρακάμπτουν το φιλτράρισμα των ρύπων, για την ικανοποίηση των πελατών τους. Αλλά σύμφωνα με το Clean Air Act της Utah, αυτό απαγορεύεται ρητά.

Ένα από τα πιο γνωστά οχήματα της εκπομπής

Το αποτέλεσμα

Αρχικά, ένας δικαστής όρισε πρόστιμο 850.000 δολαρίων για την παράβλεψη των κανονισμών, ενώ επίσης τους απαγόρευσε την κατασκευή τέτοιων οχημάτων στο μέλλον. Αν το ξανακάνουν, το πιο πιθανό είναι να τιμωρηθούν με φυλάκιση, κάτι που θα οδηγούσε στην αποσύνθεση της εταιρείας.

Οι μηχανικοί της εταιρείας, θεωρούν ότι στοχοποιήθηκαν.

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο