EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Grand Prix Στύριας: Εμφατική νίκη του Verstappen

grand-prix-styrias-emfatiki-niki-tou-verstappen-620173

Του Σπύρου Πέττα

Ο Ολλανδός στο τιμόνι της ταχύτατης Red Bull RB16B Honda κυριάρχησε ξεκινώντας από την pole position και στην πορεία έριξε 37 δευτερόλεπτα διαφορά στον δεύτερο Hamilton.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα κορυφαία στιγμιότυπα του αγώνα

Αν είναι κάτι που εντυπωσιάζει με τη φετινή Red Bull RB16B Honda, πέρα από την καλή αεροδυναμική, είναι η εξαίσια αξιοποίηση ελαστικών.

Και αυτό το τρομερό ταλέντο που ακούει στο όνομα Max Verstappen το εκμεταλλεύτηκε για να κυριαρχήσει στο Zeltweg της Αυστρίας ελέγχοντας τον αγώνα με άνεση από το ξεκίνημα ως το τέλος, και αφήνοντας πολύ πίσω τον αντίπαλό του για τον τίτλο Lewis Hamilton.

Ο Άγγλος επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής στάθηκε ανήμπορος να ακολουθήσει το ρυθμό του Ολλανδού και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση γράφοντας και τον ταχύτερο γύρο.

Πιο πίσω, ο Bottas με την έτερη Mercedes άντεξε στην ανάκαμψη του Perez με τη δεύτερη Red Bull Honda και απέσπασε το πόντιουμ της τρίτης θέσης.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο σταθερός Lando Norris με τη McLaren Mercedes και τον ακολούθησαν οι δύο Ferrari των Sainz και Leclerc κάνοντας αμφότερες ωραία ανάκαμψη.

Ο μεν Sainz ξεκινούσε δωδέκατος και με καλή στρατηγική και ένα ωραίο προσπέρασμα επί του Stroll (Aston Martin) πλασαρίστηκε στην έκτη θέση.

O Leclerc είχε μια επαφή με την Alpha Tauri Honda του Gasly στα πρώτα μέτρα του αγώνα και έπεσε στην τελευταία θέση επειδή έπρεπε να αλλάξει την εμπρόσθια αεροτομή που είχε στραβώσει. Επιδιδόμενος κι αυτός σε μια συγκλονιστική ανάκαμψη πραγματοποίησε πολλά εξαίσια προσπεράσματα και πλασαρίστηκε έβδομος.

Όγδοος ήταν ο Stroll, ένατος ήταν ο πολύπειρος Alonso με την Alpine και δέκατος ο Ιάπωνας Yuki Tsunoda με τη δεύτερη Alpha Tauri Honda.

Έπεται συνέχεια, πάλι στο Zeltweg, σε μια βδομάδα.

car-prices
google-news
Tags
#F1
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο