EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκθεση της Stellantis για την ιστορία των Fiat, Lancia και Abarth

ekthesi-tis-stellantis-gia-tin-istoria-ton-fiat-lancia-kai-abarth-643519

Η Fiat ανακοίνωσε ότι το Heritage Hub, μια νέα έκθεση που έγινε δυνατή με τη βοήθεια του Τμήματος Κληρονομιάς Stellantis, του Δήμου Τορίνο και του Εθνικού Μουσείου Αυτοκινήτων, θα ανοίξει σύντομα στο κοινό.

Η έκθεση θα στεγαστεί στην πρώην Officina 81 στο Mirafiori, ένα πρώην εργοστάσιο παραγωγής για την αυτοκινητοβιομηχανία που κατασκεύαζε μηχανικά εξαρτήματα. Το κτίριο 15.000 τετραγωνικών μέτρων προσφέρει το τέλειο μέρος για να στεγαστεί η συλλογή της Stellantis.

Για να το προετοιμάσει για το νέο του καθήκον, ο χώρος έχει φρεσκαριστεί. Η Fiat, όμως, δεν ήθελε να γίνουν ριζικές αλλαγές στον χώρο, με σκοπό να διατηρηθεί ζωντανό μέρος του παλιού πνεύματος. Αυτό σημαίνει ότι τα δάπεδα από ακατέργαστο σκυρόδεμα και ο αρχικός χρωματικός συνδυασμός του εσωτερικού παραμένουν απαράλλακτοι.

Συνολικά, το κτίριο θα φιλοξενήσει περισσότερα από 300 οχήματα, 250 από τα οποία είναι από τη Fiat, τη Lancia και την Abarth. Το Heritage Hub θα φιλοξενήσει επίσης μοντέλα που κατασκευάζονται από άλλες μάρκες, όπως η Jeep, η Autobianchi και η Alfa Romeo.

Το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής θα βρίσκονται στις δύο μεγάλες πλευρές του κτιρίου. Τα εκθέματα θα είναι κατανεμημένα ανά μάρκα και σε χρονολογική σειρά. Η συλλογή θα περιλαμβάνει 16 κλασικά αυτοκίνητα Carabinieri, συμπεριλαμβανομένων των 600 Multipla, 1100, Panda και Campagnola.

Στο κέντρο της έκθεσης της Stellantis θα φιλοξενηθούν 64 κλασικά αυτοκίνητα που θα χωρίζονται σε οκτώ τομείς, οργανωμένα ανά θέμα. Οι τομείς επικεντρώνονται σε Records and Races, Concepts and Customizations, Archistars (μοντέλα που έφεραν επανάσταση στην αρχιτεκτονική της κατασκευής των αυτοκινήτων), Eco and Sustainable, Small and Safe, Style Marks (οχήματα που έγραψαν ιστορία στον τομέα του σχεδιασμού), Epic Journeys (μοντέλα που συμμετείχαν σε αξιοσημείωτες περιπέτειες) και την Εποχή του Ράλι, που αναμφίβολα θα είναι το αποκορύφωμα για πολλούς επισκέπτες.

Στο μπροστινό μέρος, μια μόνιμη έκθεση θα αναδεικνύει την ιστορία του Mirafiori από το 1939 μέχρι και σήμερα. Τέλος, ένας χώρος αφιερωμένος στον κινητήρα θα περιλαμβάνει μια επιλογή από τους 30 πιο σημαντικούς κινητήρες που έχουν κατασκευαστεί ποτέ από τις ιταλικές εταιρείες της Stellantis.

Το Heritage Hub θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο και θα φιλοξενεί δύο ξεναγήσεις την ημέρα, μία το πρωί και μία το απόγευμα, με διάρκεια περίπου δύο ωρών. Επιπλέον, έχει διαμορφωθεί χώρος για εργαστήρια και συνέδρια. Οι αναγνώστες μπορούν να κάνουν κράτηση για περιηγήσεις στον ιστότοπο MAUTO.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο