EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόστιμο €250.000 σε 84χρονο Γερμανό συνταξιούχο, για την κατοχή άρματος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

prostimo-e250-000-se-84chrono-germano-syntaxioucho-gia-tin-katochi-armatos-tou-v-pagkosmiou-polemou-622153

Τον Ιούλιο του 2015, η αστυνομία του Κίελο στη Γερμανία, έκανε έρευνα στο σπίτι ενός Γερμανού συνταξιούχου, στην περιοχή Χάικεντορφ, και βρήκε ότι στο κελάρι του υπήρχε μια συλλογή παλαιών όπλων, μια τορπίλη, ένα αντιαεροπορικό όπλο, και ένα γερμανικό άρμα μάχης Panther, τα οποία χρονολογούνται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η υπόθεση ακολούθησε τη δικαστική οδό, και την περασμένη εβδομάδα το τοπικό δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 84χρονο -σήμερα- συνταξιούχο, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, καθώς καταδικάστηκε για παράνομη οπλοκατοχή. Πιο συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή και πρόστιμο 250.000 ευρώ, παρότι ο δικηγόρος του υποστήριζε ότι τα όπλα δεν ήταν πλέον λειτουργικά. Εκτός αυτού, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο 84χρονος θα πρέπει να πουλήσει ή να δωρίσει σε κάποιο μουσείο ή συλλέκτη το άρμα μάχης και το αντιαεροπορικό πυροβόλο, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Αυτό φαίνεται ότι δεν θα αργήσει να γίνει, καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισης του συνταξιούχου, ένα αμερικανικό πολεμικό μουσείο ενδιαφέρεται για την αγορά του τανκ, ενώ αρκετοί συλλέκτες από τη Γερμανία έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον του  για να αποκτήσουν άλλα αντικείμενα της συλλογής του, μεταξύ των οποίων υπάρχουν αυτόματα τουφέκια και πιστόλια.

Όταν το 2015 η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του ηλικιωμένου, χρειάστηκε η συνδρομή του γερμανικού στρατού για να βγει από εκεί το άρμα, καθώς αυτό δεν έφερε τις ερπύστριές του. Πιο συγκεκριμένα, χρειάστηκαν περίπου 20 στρατιώτες και 9 ώρες για την εξαγωγή και τη φόρτωσή του σε ειδικό όχημα. Όπως είχε γίνει γνωστό, οι αρχές ενημερώθηκαν μετά από έρευνα που είχε γίνει νωρίτερα μέσα στο έτος στο σπίτι του συνταξιούχου, με σκοπό τον εντοπισμό κλεμμένων έργων τέχνης από την περίοδο του ναζιστικού καθεστώτος.

Φαίνεται, όμως, η κατοχή του άρματος δεν ήταν μυστική, καθώς σύμφωνα με γείτονες του συνταξιούχου τον είχαν δει να το οδηγεί και να το χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια μεγάλων χιονοπτώσεων στην πόλη του το 1978.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο