EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγιάσογλου – ΟΣΥ: Νέα εποχή στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες

agiasoglou-osy-nea-epochi-stis-dimosies-astikes-sygkoinonies-700084

Σε αναμονή της άφιξης των 250 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, 140 στην Αθήνα και 110 στη Θεσσαλονίκη, συναντήσαμε το διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ Α.Ε., η οποία εργάζεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια για την είσοδο της ηλεκτροκίνησης στις αστικές μεταφορές.

Μας μίλησε για τα σημαντικά βήματα της ΟΣΥ Α.Ε. προς τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, γεγονός που αποτελεί και βασική προτεραιότητα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έκανε λόγο για τεχνολογική επανάσταση στις οδικές συγκοινωνίες και χαρακτήρισε το 2024 τομή για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων της εταιρίας.

«Κληθήκαμε να λύσουμε δύσκολες εξισώσεις και σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Στέφανος Αγιάσογλου υπογραμμίζοντας ότι σύμφωνα με τον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου, έως το τέλος της τετραετίας, η ΟΣΥ Α.Ε. θα έχει ανανεώσει πλήρως τα οχήματά της με την προμήθεια 1.300 καινούργιων λεωφορείων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Ο Στέφανος Αγιάσογλου

Εάν σας ζητούσαμε να αξιολογήσετε το έργο της ΟΣΥ Α.Ε., τι πρόσημο θα βάζατε;

Θετικό. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού της εταιρίας, που οδεύει ολοταχώς σε μια νέα εποχή, έχοντας πάντα στο επίκεντρο του σχεδιασμού της την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και τη δραστική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι λύσαμε τα χρονίζοντα προβλήματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, ωστόσο εργαζόμαστε με σχέδιο και υπευθυνότητα και οδηγούμε τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στο επίπεδο που οραματιζόμαστε και που αξίζει στους πολίτες της Αττικής. Βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της διοίκησης της εταιρίας είναι η διαρκής βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η μετάβαση στη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Ο CEO της Ο.ΣΥ. ΑΕ,  Στέφανος Αγιάσογλου, σε μονάδα παραγωγής των οχημάτων στην Κίνα

Για ποιον λόγο θεωρείτε ότι το 2024 είναι τομή για την πορεία των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών;

Το 2024 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «ιστορική» χρονιά για την ΟΣΥ Α.Ε., καθώς ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για την ανανέωση και τη σταδιακή αντικατάσταση των «γερασμένων» οχημάτων της εταιρίας μας.

Παρά τις προκλήσεις που ξεπερνούν τα συνήθη επιχειρησιακά όρια και τις τρέχουσες πολιτικοκοινωνικές αναταραχές στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις τους στο διεθνές εμπόριο, εμείς στην ΟΣΥ Α.Ε. βρισκόμαστε σε πλήρη λειτουργική και επιχειρησιακή ετοιμότητα για να ενσωματώσουμε 440 νέα λεωφορεία. Από αυτά, 140 θα είναι ηλεκτρικά και 300 φυσικού αερίου. Αυτή η ανανέωση δεν είναι απλώς μια αναβάθμιση του υφιστάμενου στόλου, αλλά απόδειξη της δέσμευσής μας στην αειφορία, στην τεχνολογική πρόοδο και την παροχή υπεροχής στην επιβατική εμπειρία.

Πιστεύετε ότι 440 νέα λεωφορεία θα δώσουν λύση στο συγκοινωνιακό πρόβλημα που εντοπίζεται στην Αττική;

Σίγουρα, θα δημιουργήσουν νέες συνθήκες στη μεταφορά των πολιτών και θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση ακόμη 770 ηλεκτρικών και υδρογονοκίνητων λεωφορείων, με στόχο μέχρι το τέλος της τετραετίας να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής 1.300 ολοκαίνουργια, νέας τεχνολογίας και φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία. Είναι βέβαιο ότι οι οδικές συγκοινωνίες εγκαινιάζουν τη νέα εποχή στον τομέα των μεταφορών και όλοι εμείς στην ΟΣΥ Α.Ε. είμαστε υπερήφανοι για αυτό το επίτευγμα. Κάθε νέο λεωφορείο αποτελεί ένα βήμα προς την εκπλήρωση της υπόσχεσής μας για τη βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Λεκανοπέδιο.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ΟΣΥ Α.Ε. θα είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ανανέωση και την αναβάθμιση της αστικής μετακίνησης. Η ανταπόκριση στις ανάγκες των επιβατών μας και η διαρκής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών βρίσκονται στο επίκεντρο του έργου μας.

Όλες οι ειδήσεις

Πώς ακριβώς δουλεύει το ESP και γιατί μπορεί να σε σώσει;

Το νέο VW Golf R ξεπροβάλλει μέσα απ’ τα χιόνια

Οδηγούμε το νέο Honda e:Ny1 που μόλις έφτασε στην Ελλάδα

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο