EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όταν τερματίζεις την έννοια τροχόσπιτο

otan-termatizeis-tin-ennoia-trochospito-715388

Ευρύχωρο, ευάερα, ευήλια και πολυτελή τροχόσπιτα που θυμίζουν διαμερίσματα και μπορούν να πάνε σχεδόν παντού

Στο άκουσμα της λέξης τροχόσπιτο, οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας ένα λευκό, συρόμενο από ΙΧ αυτοκίνητο “κουτί”, που προσφέρει ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης σε όσους μένους σε αυτό. Ως βασικές σταθερές, θεωρούμε επίσης ότι οι χώροι είναι περιορισμένοι, ενώ η επίπλωση λιτή και πολυμορφική, με την έννοια του ότι μπορεί για παράδειγμα ένα κάθισμα να επιτελεί και δεύτερο ρόλο.

Ε λοιπόν ας τα ξεχάσουμε όλα αυτά και ας γνωρίσουμε της δημιουργίες της εταιρείας TruForm Tiny, που επαναπροσδιορίζει τους όρους πολυτέλεια και χώροι στα τροχόσπιτα! Πρόκειται για  (υπερ)κατασκευές που εξωτερικά μοιάζουν με κανονικά σπίτια και οι οποίες εδράζονται πάνω σε στιβαρά πλαίσια προσφέροντας δυνατότητες ρυμούλκησης.

Ανάλογα της διαμόρφωσης και του μεγέθους, οι άξονες των τρέιλερ μπορεί να είναι από δύο μέχρι τέσσερις, προκειμένου να αντέξουν το βάρος, ενώ προφανώς για να μεταφερθούν χρειάζεται να κοτσαριστούν σε οχήματα που να πληρούν τις μεγάλες απαιτήσεις έλξης.

Η TruForm Tiny, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα μοντέλων, από  μικρά (χαριστικώς διατυπωμένο), τα οποία μπορούν να μεταφέρονται ελεύθερα παντού, μέχρι πολύ μεγάλα, τα οποία για να μεταφερθούν απαιτούνται συγκεκριμένες συνθήκες ασφάλειας, όπως συνοδεία με φάρους και έλξη με φορτηγά. Πάντως δεν πρέπει να συγχέονται με αυτό που στην Ελλάδα ονομάζουμε τροχοβίλες, καθότι η εγκατάσταση τους, δεν είναι μόνιμη.

Σε κάθε περίπτωση, η φιλοσοφία της εταιρείας που διατρέχει όλη την γκάμα, είναι οι προσφερόμενες ανέσεις, η επίπλωση, ο διάκοσμος και η οικοσυσκευή, να αγγίζουν κορυφαία επίπεδα. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα μοντέλα είναι διώροφα, με το loft να φιλοξενεί ευρύχωρη κρεβατοκάμαρα. Η εταιρεία προσφέρει επίσης την δυνατότητα custom διαμόρφωσης, με τους υποψήφιους πελάτες να αποφασίζουν την διάταξη των δωματίων και να προσαρμόζουν τους χώρους αναλόγως των αναγκών τους.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες, τα εσωτερικά θυμίζουν από κουκλίστικα μπανγκαλόου, μέχρι καταχωρήσεις από μεσιτικές εταιρείες που διαφημίζουν πολυτελή διαμερίσματα. Οι τιμές φυσικά δεν είναι αυτό που θα λέγαμε προσιτές και ξεκινούν λίγο κάτω από $ 100.000 για να φτάσουν τα  $ 180.000 στα κορυφαία μοντέλα ενώ για custom παραγγελίες, μπορούν να ξεπεράσουν και τα $ 200.000.

Στις ΗΠΑ, όπου είναι και η αγορά στην οποία απευθύνεται η TruForm Tiny, το τροχόσπιτο δεν θεωρείται ένα μέσο για διακοπές όπως ισχύει στην Ευρώπη, αλλά αποτελεί μια εναλλακτική μορφή στέγασης. Υπάρχουν ολόκληροι νόμιμοι οικισμοί αποτελούμενοι από τροχόσπιτα, καθώς και μεμονωμένες εγκαταστάσεις, στην αχανή ύπαιθρο της χώρας.

Για δεκαετίες, το τροχόσπιτο θεωρούταν άποψη ή και τρόπος ζωής, όχι κατ΄ ανάγκη νομαδικός, ή επιβαλλόμενος από οικονομικούς λόγους. Ωστόσο αυτή η φιλοσοφία τείνει να αλλάξει τα τελευταία χρόνια, λόγος της στεγαστικής κρίσης που μαστίζει τις ΗΠΑ. Πέραν των ανθρώπων που καταφεύγουν σε αυτή την λύση λόγω αδυναμίας αγοράς ενός σπιτιού, πολύ ανερχόμενη είναι και μια νέα τάση, όπου εργαζόμενοι που η φύση της δουλειάς τους περιλαμβάνει συχνές μεταθέσεις ή μακρά διαστήματα παρουσίας εκτός της έδρας τους, βρίσκουν πιο οικονομική την αγορά ενός τροχόσπιτου και την παραμονή τους σε αυτό, πάρα την πληρωμή ενοικίων για το αντίστοιχο διάστημα.

Όλες οι ειδήσεις

Το νέο GTI Clubsport είναι το ισχυρότερο προσθιοκίνητο VW Golf!

Νέο Jeep Avenger 4xe: Αλλαγές εντός, εκτός, και επί τα αυτά

Γενίκευση εμπορικού πολέμου, η ΕΕ επιβάλει πρόσθετους δασμούς στα ηλεκτρικά από Κίνα

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο