AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Grand Prix στο Μαϊάμι σχεδιάζει η Formula 1

grand-prix-sto-maiami-schediazei-i-formula-1-0

Το δημοτικό συμβούλιο του Μαϊάμι ενέκρινε τα σχέδια της Formula 1 για τη διεξαγωγή ενός Grand Prix στους δρόμους της πόλης από το 2019.

Η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων σχετικά με τους όρους της δεκαετούς συμφωνίας, η οποία ξεκινά το 2019 και θα διαρκέσει έως το 2028.

Η Liberty Media, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Ομίλου Φόρμουλα 1, είχε στόχο να μεγαλώσει την παρουσία της διοργάνωσης στις ΗΠΑ από τότε που ανέλαβε τη διαχείριση των εμπορικών δικαιωμάτων της Φόρμουλα 1 στις αρχές του 2017 και τελικά τον πέτυχε.

Το Γκραν Πρι του Μαϊάμι το οποίο σύντομα θα ενταχθεί στο αγωνιστικό ημερολόγιο, θα είναι το δεύτερο που θα διεξάγεται στην Αμερικανική Ήπειρο, μετά το υπάρχον Γκραν Πρι στο Όστιν του Τέξας, ενώ ήδη γίνεται λόγος για νέα Γκραν Πρι σε Λας Βέγκας και Νιου Τζέρσεϊ.

Σε σχετική δήλωση το δημοτικό συμβούλιο του Μαϊάμι ανέφερε: «το ψήφισμα στοχεύει στην υποστήριξη της προσπάθειας της Φόρμουλα 1 ως προς τη σύσταση του Γκραν Πρι του Μαϊάμι και την προώθηση της συμφωνίας που θα διαρκέσει από το 2019 έως το 2028. Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε τον Δήμαρχο, Φράνσις Σουάρες, ώστε να επισημοποιήσει τη συμφωνία μεταξύ του Δήμου του Μαϊάμι και του Ομίλου Φόρμουλα 1».

Η πρόταση για την κούρσα του Γκραν Πρι επικεντρώνεται στο νότιο τμήμα της πόλης, στην περιοχή Μπισκέιν Μπέι.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κεν Ράσελ μοιράστηκε στο Twitter μια άποψη της προτεινόμενης διαδρομής, η οποία φαίνεται να περνά γύρω από το American Airlines Arena – έδρα της ομάδας Miami Heat του ΝΒΑ – να επεκτείνεται ως το Freedom Tower, να διασχίζει το λιμάνι και τη γέφυρα Port Boulevard και να καταλήγει στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον προσφέρθηκε να βοηθήσει στον τελικό σχεδιασμό της διαδρομής.

Από την άλλη πλευρά, ο εμπορικός διευθυντής της F1, Σον Μπράτσις, δείχνοντας την ικανοποίηση του για αυτή την αρχική έγκριση δήλωσε: «Αυτή είναι μόνο η αρχή της διαδικασίας. Θα ξεκινήσουμε άμεσα τη συνεργασία με διάφορους φορείς της κοινότητας, καθώς και τοπικούς αξιωματούχους, προκειμένου να καταλήξουμε στην τελική συμφωνία. Είναι μια ιδανική ευκαιρία για τη Φόρμουλα 1 να φέρει τη μεγαλύτερη παγκοσμίως διοργάνωση μηχανοκίνητων αγώνων στο Μαϊάμι. Με πάνω από 500 εκατ. οπαδούς παγκοσμίως, η Φόρμουλα 1 είναι το μεγαλύτερο αγωνιστικό θέαμα στον πλανήτη και το γεγονός ότι το Μαϊάμι είναι μία από τις πιο εμβληματικές και γοητευτικές πόλεις του κόσμου, σε συνδυασμό με τις ισχυρές τουριστικές του υποδομές, το καθιστούν ιδανικό προορισμό για τη Φόρμουλα 1 και τους οπαδούς της. Είμαστε ευτυχείς που ξεκίνησε η υλοποίηση του οράματος αυτού».

Αν και δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί το ημερολόγιο αγώνων για το 2019, οι φήμες θέλουν τον αγώνα του Μαϊάμι να διεξάγεται τον Οκτώβριο.

Βέβαια, ένας χρόνος μεσολαβεί ακόμα έως το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 και προς το παρόν τα βλέμματα είναι στραμμένα στους 14 αγώνες που απομένουν έως τη λήξη του φετινού. Έχοντας ολοκληρωθεί 7 από τους 21 αγώνες, ο πίνακας κατάταξης βρίσκει τον Σεμπαστιάν Φέτελ πρώτο στη βαθμολογία των οδηγών και τον Λιούις Χάμιλτον να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, ενώ οι δυο τους είναι τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 σύμφωνα με την Sportingbet.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο