AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Το ηλεκτρικό μίνι αυτοκίνητο Microlino των 12.000€ [εικόνες-βίντεο]

to-ilektriko-mini-aftokinito-microlino-ton-12-000e-eikones-vinteo-605582

Το ελβετικής έμπνευσης και ιταλικής κατασκευής micro car Microlino απέκτησε ευρωπαϊκή έγκριση τύπου και πλέον είναι έτοιμο για παραγωγή. Αυτή θα ξεκινήσει στο τέλος του 2018, ενώ το κόστος του διθέσιου μοντέλου υπολογίζεται στις 12.000€.

Πρόκειται για το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο μάλιστα αναβιώνει αλλά και βασίζεται στην ιδέα της BMW Isetta της δεκαετίας του 50. Το Microlino διατηρεί την αρχιτεκτονική του αμξώματος της Isetta και έτσι η είσοδος και η έξοδος των δύο επιβατών γίνεται από το εμπρός μέρος, στο οποίο βρίσκεται η πόρτα.

Το Microlino εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων και με συνολικό βάρος μόλις 450 κιλών, επιταχύνει από στάση έως 50 χλμ./ώρα σε 5’’ και πιάνει τα 90 χλμ./ώρα μέγιστη ταχύτητα. Εφοδιάζεται με δύο τύπους μπαταριών, για αυτονομία 125 ή 215 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η πλήρης φόρτιση των μπαταριών από απλή οικιακή πρίζα πραγματοποιείται σε τέσσερις ώρες και με ταχυφορτιστή μέσα σε εξήντα λεπτά.

Το εσωτερικό του μήκους 2,4 μ. μοντέλου είναι αφαιρετικό, για τους επιβάτες υπάρχει ένα ενιαίο κάθισμα, αλλά η ηλιοροφή ανήκει στο βασικό εξοπλισμό και ο χώρος αποσκευών είναι τεράστιος σε σχέση με το συνολικό μέγεθος, καθώς έχει όγκο 300 λίτρων.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Tazzari στη βόρεια Ιταλία και οι παραγγελίες, που γίνονται online στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.micro-mobility.com/en/experience-micro/microlino, αφορούν σε πρώτη φάση την αγορά της Ελβετίας αλλά σύντομα θα ανοίξουν για τη Γερμανία και άλλες χώρες στην Ευρώπη. Μικρά τετράτροχα όπως το Microlino, φαντάζουν ως η απόλυτη λύση για τις κορεσμένες μεγαλουπόλεις και, με αυτό το χαμηλό κόστος, μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική εναλλακτική ακόμα και συγκρινόμενα με μοτοσικλέτες.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο