AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Άφιξη στην Ευρώπη του κορυφαίου Ford Ranger Raptor

afixi-stin-evropi-tou-koryfaiou-ford-ranger-raptor-605637

Η σκληρότερη και ταχύτερη έκδοση Raptor του μοντέλου pick up Ford Ranger θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στην Ευρώπη στα πλαίσια της έκθεσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών Gamescom. Ωστόσο η κυκλοφορία της έκδοσης Raptor στις ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του επόμενου έτους.

Το Ranger Raptor θα διατεθεί σε μία κορυφαία έκδοση με κινητήρα diesel δίλιτρο τεχνολογίας EcoBlue όπου με την βοήθεια δύο υπερσυμπιεστών θα αποδίδει 213 ίππους με μέγιστη ροπή 500 Nm παρέα με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Κατασκευασμένο για να αντιμετωπίζει ακραίες συνθήκες εκτός δρόμου το ενισχυμένο και άκρως ανθεκτικό πλαίσιο του Raptor χρησιμοποιεί υψηλής αντοχής ατσάλια με μειωμένη περιεκτικότητα κραμάτων για να ανταποκρίνεται στην υψηλή καταπόνηση που επιφέρει η off-road αγωνιστική οδήγηση.

Η ανάρτηση χρησιμοποιεί αμορτισέρ FOX και ειδική νέα διάταξη πίσω με γόνατα ελατηρίων και ενσωματωμένο σύνδεσμο που εξαλείφει την εγκάρσια κίνηση του πίσω άξονα. Το δε σύστημα πέδηση περιλαμβάνει δισκόφρενα διαμέτρου 332 χιλ. με εμπρός δαγκάνες δύο εμβόλων. Αξίζει να σημειωθεί πως τα ελαστικά παντός εδάφους BF Goodrich 285/70 R17 έχουν εξελιχθεί ειδικά για το Ranger Raptor.

Κατά τα λοιπά το Raptor διαθέτει προστατευτική ποδιά για τον κινητήρα, νέα μάσκα, καινούργιο εμπρός προφυλακτήρα με ενσωματωμένους προβολείς LED, πρόσθετα προστατευτικά στα φτερά αλλά και ειδικά σκαλοπάτια μελετημένα για να αποτρέπουν φθορές του πίσω τμήματος από χαλίκια ενώ έχουν σημεία αποστράγγισης για άμμο, λάσπη και χιόνι. Στο εσωτερικό τα καθίσματα έχουν έξτρα πλευρική στήριξη με τις δερμάτινες πινελιές και τις μπλε ραφές να συμπληρώνουν την ιδιαίτερα εικόνα του Raptor.

Το Ranger Raptor προσφέρει έξι προγράμματα οδήγησης μέσω του συστήματος «Terrain Management System»:

• Normal mode – έμφαση στην άνεση, την οικονομική κατανάλωση και την οδηγησιμότητα

• Sport mode – ταχύτερη απόκριση για σπορ οδήγηση στο δρόμο

• Grass/Gravel/Snow mode – σχεδιασμένο για να εμπνέει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση σε ολισθηρά off-road και ανώμαλα εδάφη

• Mud/Sand mode – ρυθμίζει την απόκριση του οχήματος για βέλτιστη ελκτική πρόσφυση και κίνηση σε χαλαρά εδάφη όπως η άμμος και η λάσπη

• Rock mode – ειδικά για οδήγηση με χαμηλή ταχύτητα σε πετρώδη εδάφη, όπου ο ομαλός έλεγχος είναι πρωταρχικής σημασίας

• Baja mode – ρυθμίζει την απόκριση για οδήγηση εκτός δρόμου με υψηλές ταχύτητες, κάτι που χρειάζονται οι οδηγοί στο διάσημο Baja Desert Rally

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο