AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Πρεμιέρα για το νέο SUV DS 7 Crossback [εικόνες]

premiera-gia-to-neo-suv-ds-7-crossback-eikones-316715

Αν και ανεξάρτητο, το νεοσύστατο brand DS Automobiles έχει τις ρίζες του στην ιστορία της Citroen και το αρχέτυπο μοντέλο DS που έγινε ευρύτερα γνωστό στην Ελλάδα με την υποκοριστική ονομασία «βάτραχος».

H γκάμα DS ξεκίνησε να χτίζεται από τις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε με μία πρώτη σειρά μοντέλων που λίγο απείχαν από αντίστοιχα μοντέλα της Citroen. Ωστόσο η νέα σειρά που έχει παρουσιάσει η εταιρεία τους τελευταίους μήνες, πρώτα με το μοντέλο DS3 Crossback και προσφάτως με το DS 7 Crossback, δείχνει μία σαφή απαγκίστρωση από την Citroen αλλά και μία έφεση στην ποιότητα και στην πολυτέλεια.

Το DS 7 Crossback είναι το νέο SUV της εταιρείας που από πλευράς διαστάσεων βρίσκεται ανάμεσα στα μικρομεσαία και μεγάλα μοντέλα της κατηγορίας όμως διαθέτει άνετους εσωτερικούς χώρους χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο που διαθέτει (άνω των 2,7 μ.). Γενικώς, η αισθητική αποκαλύπτει μία διαφορετική προσέγγιση με στοιχεία μοναδικά που γίνονται περισσότερο εμφανή στον εσωτερικό διάκοσμο.

 Είναι γεγονός πως η καμπίνα του DS 7 Crossback έχει σχεδιαστεί στην βάση της αντίληψης περί γαλλικής φινέτσας με ότι πιο μοντέρνο έχει να επιδείξει ο όμιλος PSA σε επίπεδο τεχνολογίας.

Κάτω από το καπό θα βρείτε τις προτάσεις από πέντε κινητήρες με κορυφαίο σύνολο βενζίνης εκείνο των 1,6 λίτρων Turbo PureTech που αποδίδει 225 ίππους. Στη βάση υπάρχει ο κινητήρας 1,2 λίτρων με ισχύ 130 ίππων ενώ ενδιάμεσα βρίσκεται ο ίδιος κινητήρας 1,6 λίτρων της ισχυρής έκδοσης που με διαφορετική χαρτογράφηση αποδίδει 180 ίππους.

Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις επωφελούνται από την ύπαρξη του νέου μοτέρ diesel στα 1,5 λίτρα με απόδοση 130 ίππων και μέγιστη ροπή 300 Nm για να κορυφωθούν στα 2,0 λίτρα με ισχύ 180 ίππων (ροπή 400 Nm), μία πρόταση που διατίθεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων του ομίλου PSA. Όλες οι εκδόσεις έχουν κίνηση στους μπροστινούς τροχούς πλην μίας υβριδικής plug-in (ονομάζεται DS 7 Crossback E-Tense 4X4) που έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ με μετάδοση στους πίσω τροχούς και προσφέρει συνδυαστική ισχύ 300 ίππων.

Κατά τα λοιπά, οι τεχνολογίες που φέρει το μοντέλο είναι πολλές και εξελιγμένες όπως το σύστημα Νυχτερινής Ορατότητας (Night Vision), το σύστημα Active Scan Suspension, που «σκανάρει» το δρόμο και προσαρμόζει την ανάρτηση επιτυγχάνοντας βέλτιστο επίπεδο άνεσης στους επιβάτες αλλά και το PARK PILOT που διευκολύνει τον οδηγό στο παρκάρισμα.

Η κυκλοφορία του νέου DS 7 Crossback έχει ήδη ξεκινήσει στην εγχώρια αγορά με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται περί τα τέλη του τρέχοντος μήνα. Οι διαθέσιμες εκδόσεις εξοπλισμού είναι τρείς (Chic-Be Chic-So Chic) με τις τιμές διάθεσης να ξεκινούν από τα 27.999 ευρώ και να φθάνουν στα 45.225 ευρώ.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο