AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Όλα τα νέα μοντέλα της χρονιάς στην «Αυτοκίνηση ΕΚΟ 2018» [εικόνες]

ola-ta-nea-montela-tis-chronias-stin-aftokinisi-eko-2018-eikones-320435

Αυτές τις ημέρες και μέχρι την Κυριακή 18 Νοεμβρίου διεξάγεται στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού (αίθουσα ξιφασκίας) η έκθεση «Αυτοκίνηση ΕΚΟ 2018».

Σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ο χώρος της φετινής έκθεσης έχει διευρυνθεί κατά 1.500 τ.μ. στεγάζοντας συνολικά 21 εταιρείες αυτοκινήτου αλλά και επιχειρήσεις από τον ευρύτερο κλάδο της αυτοκίνησης. Το γενικό εισιτήριο εισόδου είναι στα 6 ευρώ ενώ για τους ανέργους και τους φοιτητές το εισιτήριο προσδιορίζεται στα 3 ευρώ. Παράλληλα, τα παιδιά έως 14 ετών που συνοδεύονται από τους γονείς τους δεν πληρώνουν εισιτήριο. Το ωράριο της έκθεσης είναι για τις καθημερινές από 10.00 έως 21.00 και το Σαββατοκύριακο από 15.00 έως 21.00.

Η έκθεση «Αυτοκίνηση ΕΚΟ 2018» αποτελεί το βήμα πρεμιέρας πολλών νέων μοντέλων που θα δούμε τους επόμενους μήνες στους ελληνικούς δρόμους. Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται σε πρώτη πανελλήνια προβολή τα εξής μοντέλα: BMW X5, Citroen C5 Aircross, DS7 Crossback, Jeep Wrangler, Kia Stinger, SEAT Tarraco, κ.ά.

BMW i8 Roadster

Νέα άφιξη στην ελληνική αγορά για το ηλεκτρικό supercar της BMW που απέκτησε έκδοση με αφαιρούμενη οροφή διατηρώντας όλα τα προωθημένα τεχνολογικά στοιχεία της κλειστής έκδοσης.

BMW 8 Series Coupe

Το κορυφαίο GT της BMW με κουπέ αμάξωμα διαθέτει τετρακίνηση (xDrive) και δύο εκδόσεις κινητήρων, με ισχύ 530 ίππων για την έκδοση βενζίνης (M850i) και ροπή 680 Nm για την έκδοση diesel (M840d).

BMW X5

Η νέα γενιά του μεσαίου πολυτελούς SUV της βαυαρικής εταιρείας έχει ακόμα πιο δυναμικό χαρακτήρα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο πίνακας οργάνων έγινε ψηφιακός και συμπληρώνεται από μία μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό. Η βασική έκδοση εφοδιάζεται με 6κύλινδρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 340 ίππων.

Citroen C5 Aircross

Το μεγάλο SUV της Citroen διαθέτει την πρωτοποριακή ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions και τα καθίσματα τεχνολογίας Advanced Comfort που δίνουν μία νέα διάσταση χαλάρωσης και άνεσης κατά την κίνηση. Το τεχνολογικό υπόβαθρο υποστηρίζεται από 20 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

Cupra Ateca

Η νεοιδρυθείσα εταιρεία Cupra που γεννήθηκε από τα σπλάχνα της SEAT έχει στις τάξεις της το μοντέλο Ateca που σε σχέση με τα απλά μοντέλα της ισπανικής εταιρείας διαφέρει ως προς την απόδοση και το look.

DS3 Crossback

Η νέα γκάμα DS ορίζεται πλέον από το μεγάλο SUV DS7 Crossback και το crossover μοντέλο DS3 Crossback που θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά με κινητήρες βενζίνης τεχνολογίας PureTech στα 1,2 λίτρα και diesel BlueHDI στα 1,5 λίτρα.

FIAT 500X

Η ανανεωμένη έκδοση του 500Χ, πέραν των αισθητικών αλλαγών έχει να προτάξει και ένα νέο κινητήρα βενζίνης στα 1.000 κ.εκ.

Ford Focus

Η νέα γενιά Focus έχει διευρυμένο μεταξόνιο – συνεπώς και μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές – και πλήρως ανανεωμένη καμπίνα με λιγότερα φυσικά κομβία και περισσότερες οθόνες αφής. Στην ελληνική αγορά διατίθεται ήδη σε πληρότητα εκδόσεων εξοπλισμού και κινητήρων.

Hyundai Kona

Με μοντέρνα εμφάνιση, αρκετά ευρύχωρη καμπίνα, σύγχρονη τεχνολογία ασφάλειας, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και τετρακίνητες εκδόσεις, κυκλοφορεί ήδη στην εγχώρια αγορά το νέο crossover της Hyundai. Οι διαθέσιμοι κινητήρες είναι τρεις – δύο βενζίνης με 120 και 177 ίππους και ένας diesel με δύο εκδόσεις απόδοσης (115 ή 136 ίππους).

Hyundai Tucson

Η ανανέωση του μικρομεσαίου SUV της Hyundai έφερε στο προσκήνιο μικρές αισθητικές αλλαγές, ενίσχυση εξοπλισμού αλλά και τεχνολογική αναβάθμιση. Οι κινητήρες βενζίνης 1,6 λίτρων αποδίδουν 132 ή 177 ίππους ενώ οι diesel στα 1,6 και 2,0 λίτρα ξεκινούν από τους 115 ίππους και φθάνουν στους 186 ίππους.

Jeep Renegade

Ανανέωση και για το δημοφιλές SUV της Jeep που διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού (Sport, Longitude, Limited και Trailhawk) με διευρυμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και νέους 3κύλινδρους και 4κύλινδρους κινητήρες στα 1,0 και 1,3 λίτρα με ισχύ 120 ίππων για το μικρό μοτέρ και 150 ή 180 ίππων για το μεγαλύτερο.

Jeep Wrangler Rubicon

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα της έκθεσης είναι το νέας γενιάς Wrangler Rubicon που είναι πιο ελαφρύ, πιο σύγχρονο αλλά και πιο ακριβό από το μοντέλο που αντικαθιστά. Το εμβληματικό Jeep θα διατίθεται με Turbo βενζινοκινητήρα στα 2.0 λίτρα που θα συνοδεύεται από ήπιο υβριδικό σύστημα με μπαταρία 48V.

Kia Niro Hybrid

Σε πρώτη πανελλήνια πρεμιέρα το Niro στην υβριδική του έκδοση είναι ένα ευρύχωρο crossover που σχοινοβατεί στα όρια της μικρής και μεσαίας κατηγορίας, προσφέροντας μεγάλο χώρο αποσκευών 451 λίτρων. Τεχνολογικά συνδυάζει την ισχύ ενός συμβατικού κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων 105 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 32 kW.

Kia Stinger

Άλλη μία πρεμιέρα στην ελληνική αγορά, με το Stinger να αποτελεί το νέο κορυφαίο GT μοντέλο της Kia με κουπέ σχεδίαση και 4θέσια καμπίνα. Ο κινητήρας είναι V6 Turbo στα 3,3 λίτρα με 375 ίππους και προέρχεται από το μοντέλο Hyundai Genesis G80.

Mercedes AMG GT4 Coupe

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα της έκθεσης είναι η AMG GT4 Coupe που αποτελεί την τετράθυρη έκδοση με μακρύτερο αμάξωμα της 2θυρης AMG GT. Η κορυφαία έκδοση εφοδιάζεται με V8 κινητήρα biturbo στα 4.0 λίτρα απόδοση 639 ίππων.

ΜΙΝΙ Electric

Το πρώτο ηλεκτρικό MINI δεν είναι μακριά από την παραγωγική διαδικασία. Το μοντέλο που παρουσιάζεται στην έκθεση είναι πειραματικό και έχει παρουσιαστεί φέτος σε διάφορες διεθνείς εκθέσεις ανά τον κόσμο.

Nissan e-NV200

Το e-NV200 ήταν το πιο δημοφιλές αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Ευρώπης το 2016 και το 2017. Διατίθεται σε επαγγελματική και επιβατική έκδοση (Van & Evalia) έχοντας μία συστοιχία μπαταριών 40kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 300 χλμ. σε συνδυασμένο κύκλο.

Renault Formula 1

H Renault γιορτάζει τα 120 χρόνια λειτουργία της και για πρώτη φορά παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό την Formula 1 R.S.18 με την οποία συμμετέχουν στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1, οι Hülkenberg και Sainz, με την ομάδα της Renault Sport F1 Team.

Renault Megane RS

H κορυφαία έκδοση του Megane με αγωνιστικά γονίδια έχει να προσφέρει ισχύ 280 ίππων και ροπή 390 Nm από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,8 λίτρων. Αναρτήσεις και φρένα έχουν ότι καλύτερο έχει να προσφέρει το τεχνολογικό οπλοστάσιο της Renault για ένα μοντέλο που καλύπτει τα 0-100 σε 5,8’’ και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.

SEAT Taracco

Μετά τα Ateca και Arona σειρά έχει το μεγάλο SUV Tarraco που διαθέτει εσωτερικό με άπλετο χώρο και τρεις σειρές καθισμάτων. Θα κυκλοφορήσει με βενζινοκινητήρες 1,5 και 2,0 λίτρων καθώς και με έναν δίλιτρο diesel τεχνολογίας TDI.

Skoda Fabia Hatch & Combi

Η ανανεωμένη εκδοχή των μοντέλων hatchback και Combi της σειράς Fabia προβάλλει μικρές σχεδιαστικές αλλαγές έσω-έξω αλλά και σημαντικές αναβαθμίσεις στους κινητήρες MPI και TSI. Αμφότεροι στα 1.000 κ.εκ. έχουν αλλαγές προς όφελος της αξιοπιστίας και της κατανάλωσης.

Skoda Karoq

Το σύγχρονο και αισθητικά μοντέρνο SUV της Skoda διατίθεται σε εκδόσεις με κίνηση στους μπροστινούς ή και στους τέσσερις τροχούς, με δύο κινητήρες βενζίνης και τρεις κινητήρες πετρελαίου ενώ προσφέρει άνετους χώρους και πορτμπαγκάζ κορυφαίας χωρητικότητας (521 λίτρων) για την κατηγορία.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο