AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Ηλεκτρικό superbike από την Kymco

ilektriko-superbike-apo-tin-kymco-322143

Στην πρόσφατη έκθεση του Μιλάνου, η Kymco παρουσίασε μία ηλεκτρική superbike με καινοτόμες τεχνολογίες και εκρηκτικές επιδόσεις. Πρόκειται για το πρωτότυπο μοντέλο SuperNEX το οποίο μέσω ηλεκτροκίνησης μπορεί να επιταχύνει από στάση σε 200 χλμ./ώρα σε μόλις 7,5 δευτερόλεπτα και να αναπτύξει τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.

Υπεύθυνος για την κίνηση είναι ένας ηλεκτροκινητήρας που έχει τέσσερις τύπους χαρτογράφησης για την λειτουργία του. Οι μηχανικοί της Kymco θέλησαν να δώσουν έμφαση στον ήχο του κινητήρα ανέπτυξαν την τεχνολογία «active acoustic motor» που τεχνητά παράγει έξτρα θόρυβο που παραπέμπει στο ηχόχρωμα μίας συμβατικής μοτοσυκλέτας.

Παράλληλα, το πρωτότυπο μοντέλο διαθέτει ένα πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων (FEP) που μεταξύ άλλων αποτρέπει την απώλεια πρόσφυσης του πίσω τροχού αλλά και τις ανεπιθύμητες σούζες. Κατά τα λοιπά, οι αναρτήσεις είναι Ohlins, οι ζάντες φέρουν την υπογραφή της OZ και τα φρένα είναι από την Brembo. Όλα δείχνουν πως η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Kymco έχει όλα τα στοιχεία για να βρει – εν ευθέτω χρόνο – διέξοδο προς την μαζική παραγωγή.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο