AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Hyundai i20: Αναβάθμιση ουσίας

hyundai-i20-anavathmisi-ousias-337046

Περίπου μία 10ετία έχει περάσει από την πρεμιέρα του i20 και το δημοφιλές supermini της Hyundai αναβαθμίστηκε στα σημεία, απέκτησε αυτόματο κιβώτιο και μας συστήνεται εκ νέου με 5 χρόνια εγγύησης και τιμή εκκίνησης στα 11.290 ευρώ.

Το Hyundai i20 διαδέχθηκε το 2008 το ιδιαίτερα πετυχημένο μοντέλο Getz στην κατηγορία supermini. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί άνω των 760.000 μονάδες του i20 με την σειρά να διανύει την δεύτερη γενιά της – παρουσιάστηκε το 2014.

Προσφάτως, η δραστήρια εταιρεία παρουσίασε μία ανανεωμένη εκδοχή του i20 που έχει ενσωματώσει μικρές αισθητικές αλλαγές – με κύρια αυτή της αλλαγής της εικόνας του πίσω τμήματος – καθώς και ενίσχυση του τεχνολογικού υπόβαθρου.

Αναλυτικότερα, το ανανεωμένο i20 απέκτησε νέα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (Hyundai SmartSense) όπως το Lane Keeping Assist (LKA), το Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) και το Driver Attention Warning (DAW), αποδοτικότερους κινητήρες και ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες υπάρχουν δύο επιλογές μόνο σε βενζίνη καθότι καταργήθηκε το diesel για το i20. Πρόκειται για έναn ατμοσφαιρικό κινητήρα με αποδόσεις στους 75 και 84 ίππους κι έναv υπερτροφοδοτούμενο ενός λίτρου με αποδόσεις 100 και 120 ίππων.

Η ισχυρή έκδοση του κινητήρα Turbo δεν έχει ακόμα εισαχθεί στην ελληνική αγορά οπότε οι επιλογές μοτέρ για το i20 περιορίζονται σε τρεις. Όλες οι επιλογές κινητήρα πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων Euro 6d και συνοδεύονται από σύστημα εξοικονόμησης καυσίμου start & Stop (Idle Stop and Go – ISG).

Βασικός νεωτερισμός στο ανανεωμένο i20 είναι η προσφορά ενός σύγχρονου αυτόματου κιβωτίου με διπλό συμπλέκτη και 7 σχέσεις που φέρει ένα έξυπνο λειτουργικό διαχείρισης και δυνατότητα χειροκίνητης αλλαγής των σχέσεων. Προς το παρόν το συγκεκριμένο κιβώτιο διατίθεται μόνο με την έκδοση Turbo των 100 ίππων.

Κατά τα λοιπά, το νέο supermini της Hyundai διατίθεται και με διχρωμίες μεταξύ οροφής/καθρεπτών και αμαξώματος προσφέροντας ουσιαστικά 17 διαφορετικούς χρωματισμούς, φέρει νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου και έχει ενισχυμένο πακέτο εξοπλισμού που στοιχειοθετείται διαμέσου πέντε εκδόσεων (Active-Fresh-Exclusive-Premium-Distinctive). Στις έξτρα προσθήκες εξοπλισμού συμπεριλαμβάνεται μία μεγάλη γυάλινη οροφή, το θερμαινόμενο τιμόνι κ.ά.

Ένα ακόμα στοιχείο αναβάθμισης στο Hyundai i20 είναι η δυνατότητα διασύνδεσης που προσφέρει με εξωτερικές συσκευές όπως τα smartphones. Η νέα οθόνη 7.0 ιντσών Display Audio προσφέρει ευρύτερη συνδεσιμότητα με δυνατότητα αναπαραγωγής του περιεχομένου του smartphone μέσω των Apple CarPlay και Android Auto. Έτσι, η πλοήγηση μπορεί να γίνει από το smartphone δίχως την λειτουργία του navi του αυτοκινήτου. Μία υποδοχή USB προσφέρει στους επιβάτες την δυνατότητα φόρτισης.

Η Hyundai βρίσκεται στην 5η θέση των πωλήσεων της ελληνικής αγοράς το τρέχον έτος ενώ και το i20 βρίσκεται στην 5η θέση των πωλήσεων στην κατηγορία του. Η άφιξη του ανανεωμένου μοντέλου υποστηρίζεται από πανευρωπαϊκή εγγύηση καλής λειτουργίας 5 ανεξαρτήτως χιλιομέτρων.

Η βασική έκδοση Active με τον κινητήρα 75 ίππων κοστίζει 11.290 ευρώ ενώ η αμέσως επόμενη έκδοση Fresh τιμάται στα 11.690 ευρώ. Τα μοντέλα με το μοτέρ 84 ίππων ξεκινούν από τα 12.790 ευρώ ενώ η έκδοση Turbo με τους 100 ίππους ξεκινά στο επίπεδο Exclusive από τα 13.690 ευρώ. Η αντίστοιχη έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο έχει ως βάση τα 15.090 ευρώ.

Από το Quattroruote

 

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο