AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Πανευρωπαϊκή κάλυψη σταθμών ταχείας φόρτισης το 2019 από την Tesla [εικόνες]

panevropaiki-kalypsi-stathmon-tacheias-fortisis-to-2019-apo-tin-tesla-eikones-611697

Το δίκτυο των superchargers (σταθμών ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων) της Tesla έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά μόνο ένας μικρός αριθμός χωρών διαθέτουν ολοκληρωμένα δίκτυα.

Αυτό θα αλλάξει στο μέλλον, καθώς ο Elon Musk, CEO της εταιρείας, αποκάλυψε το σχέδιο του να καλύψει το 100% της Ευρώπης μέσα στο 2019. Δεν έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες για τον αριθμό των σταθμών φόρτισης που σκοπεύει να κατασκευάσει, αλλά είπε χαρακτηριστικά ότι θα εκτείνονται «από την Ιρλανδία μέχρι το Κίεβο και από την Νορβηγία μέχρι την Τουρκία».

Είναι μία …φιλόδοξη δήλωση, καθώς το δίκτυο φορτιστών είναι πολύ αραιό εκτός Γερμανίας, Αυστρίας, Σλοβενίας και Τσεχίας. Ακόμη και αν υπάρχουν λίγα σημεία ταχυφορτιστών στην ανατολική Ευρώπη, στην Ουκρανία δεν υπάρχει κανένας και έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση δύο σταθμών. Η κατάσταση είναι αρκετά όμοια στην Τουρκία, αλλά η Tesla έχει σκοπό να τοποθετήσει εννιά φορτιστές κυκλικά γύρω από το Eskişehir.

Εκτός της ανατολικής Ευρώπης, θα τοποθετηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο 12 νέοι σταθμοί φόρτισης, ενώ θα αυξηθούν οι σταθμοί και στις χώρες που ήδη είχαν, όπως η Γαλλία, η Δανία και η Ολλανδία.

Μαζί με την ανακοίνωση του για τα σχέδια του 2019, ο Musk δήλωσε πως όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο της Ευρώπης, σειρά έχει η Αφρική για το 2020.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο