AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Ο Έλον Μασκ χτίζει ένα υπόγειο τούνελ για αυτόνομα αυτοκίνητα [εικόνες]

o-elon-mask-chtizei-ena-ypogeio-tounel-gia-aftonoma-aftokinita-eikones-343034

Η επιχείρηση με την ονομασία «The Boring Company», η οποία ελέγχεται από τον Elon Musk, παρουσίασε μέρος ενός υπόγειου συνόλου τούνελ με την ονομασία «Loop», το οποίο έχει σκοπό να εξυπηρετεί την μετακίνηση αυτόνομων αυτοκινήτων.

Το τούνελ βρίσκεται στο Los Angeles και τα αυτοκίνητα που θα κινούνται μέσα σε αυτό θα μπορούν να αναπτύσσουν ταχύτητες έως και 250 χλμ/ώρα.

Ο ίδιος ο Musk, παρουσίασε την πρώτη σήραγγα του έργου του. Ένα τούνελ 1,7 χιλιομέτρων, αρκετά φαρδύ για να χωρούν 2 αυτοκίνητα. Φυσικά το έργο έχει πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να ολοκληρωθεί και να είναι πλήρως λειτουργικό. Στην εκδήλωση που έγινε για την παρουσίαση του Loop στις 18 Δεκεμβρίου, πολλοί δημοσιογράφοι παρατήρησαν ότι η διαδρομή ήταν αρκετά ανώμαλη, ακόμη και με ταχύτητες 65 χλμ/ώρα που ανέπτυξαν κατά την επίδειξη.

Για την επίτευξη της ιδέας, η εταιρεία τοποθετεί στα αυτόνομα αυτοκίνητα ροδάκια, σαν αυτά ενός καροτσιού για ψώνια, που λειτουργούν ως οδηγοί για την διαδρομή. Αυτά θα κρύβονται κάτω από το αμάξωμα μέχρι το αυτοκίνητο να εισέλθει στο υπόγειο Loop.

Χάρη στην έλλειψη πεζών, διασταυρώσεων και φαναριών, ο στόχος αυτού του συστήματος είναι να εξυπηρετεί 4000 αυτοκίνητα κάθε ώρα, τα οποία μέσα στο τούνελ θα πιάνουν υψηλές ταχύτητες.

Η κατασκευή του τούνελ 1,7 χιλιομέτρων θα κοστίζει συνολικά στην εταιρεία 10 εκατ. δολάρια, δαπάνη που στους ειδικούς του χώρου φαίνεται εντυπωσιακά χαμηλή.

Ο Musk σκοπεύει να κρατήσει την εταιρεία μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο σε όλη την πόλη και να δημιουργηθούν τα κατάλληλα σημεία πρόσβασης. Ανελκυστήρες σε κάθε σταθμό θα ανεβάζουν και θα κατεβάζουν τα αυτοκίνητα από και προς τους δημόσιους δρόμους, γλιτώνοντας πολύτιμο χρόνο από τους οδηγούς. Η λειτουργία του για το κοινό έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει μέσα στο 2019.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο