AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Ειδική έκδοση Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport

eidiki-ekdosi-porsche-718-cayman-gt4-clubsport-611741

Περίπου 2 εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της 718 Τ, η Porsche μας παρουσιάζει την νέα αγωνιστική 718 Cayman GT4 Clubsport.

Σχεδιασμένη για να αντικαταστήσει την προηγούμενη Cayman GT4 Clubsport, η νέα 718 εξοπλίζεται με έναν 6-κύλινδρο κινητήρα 3,8 λίτρων ο οποίος παράγει 425 ίππους και 425Nm ροπής. Είναι συνδεδεμένος με ένα αυτόματο κιβώτιο PDK 6 ταχυτήτων το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί για αγωνιστική χρήση.

Εκτός από τον αναβαθμισμένο κινητήρα, το νέο μοντέλο είναι το πρώτο αυτοκίνητο του οποίου κάποια μέρη αποτελούνται από φυσικές ίνες. Σωστά διαβάσατε, οι πόρτες και το πίσω φτερό είναι κατασκευασμένα από ίνες υλικών όπως το λινάρι. Η εταιρεία δήλωσε πως αυτά τα μέρη έχουν όμοιο βάρος και στιβαρότητα με αντίστοιχα ανθρακονήματος.

Χάρη στην παραπάνω αλλά και σε άλλες μεθόδους ελάττωσης του βάρους, το αυτοκίνητο ζυγίζει 1320 κιλά. Για να επιτευχθεί αυτό το χαμηλό βάρος, έχει αφαιρεθεί ότι δεν ήταν απαραίτητο στο εσωτερικό. Αντιθέτως, υπάρχει αγωνιστικό κάθισμα με ζώνη 6 σημείων και roll cage.

Καθώς η GT4 Clubsport έχει σχεδιαστεί με κέντρο τον οδηγό και παράλληλα στοχεύει σε ταχύτερους χρόνους στις πίστες, είναι εξοπλισμένη με ελαφριές αναρτήσεις, τις οποίες «δανείστηκε» από την 911 GT3 Cup. Το 718 διαθέτει επίσης διαφορικό που κλειδώνει μηχανικά, και αγωνιστικό σύστημα φρένων, με δίσκους 380 χιλιοστών και στους τέσσερις τροχούς.

Οι αγοραστές έχουν την επιλογή ανάμεσα σε δύο εκδόσεις για το νέο μοντέλο. Την έκδοση «Trackday», η οποία κοστίζει 134.000€ (προ φόρων), και απευθύνεται σε αρχάριους οδηγούς και διαθέτει σύστημα κλιματισμού, ABS και ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας. To δε ντεπόζιτο, χωράει 80 λίτρα βενζίνης.

Οι πιο έμπειροι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν την έκδοση «Competition», μία πιο ..αγωνιστική εκδοχή του 718 με κόστος 157.000€ (προ φόρων). Αυτή η έκδοση διαθέτει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και ένα σύστημα «ισορροπίας των φρένων» μέσα από το οποίο ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει το ποσοστό φρεναρίσματος ανάμεσα στους εμπρός και τους πίσω τροχούς. Στην ίδια έκδοση τοποθετείται αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, τιμόνι γρήγορης απελευθέρωσης και ένα μεγαλύτερο ντεπόζιτο χωρητικότητας 115 λίτρων.

Η νέα 718 Cayman GT4 Clubsport είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία και οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο