AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η νέα Mclaren 600LT Spider

i-nea-mclaren-600lt-spider-611802

Η 600LT Spider είναι το 5ο αυτοκίνητο της Mclaren που φέρει το όνομα «Longtail», με έναν twin-turbo κινητήρα 3,8 λίτρων -απόδοσης 592 ίππων και 620Nm ροπής- και σχέση δύναμης-βάρους στους 457 ίππους ανά τόνο.

Χρειάζεται μόλις 2,8 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει την επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα, ίδιο χρόνο με το 600LT Coupe. Είναι όμως 0,2 δευτερόλεπτα πιο αργό από το Coupe στην επιτάχυνση από τα 0 στα 200 χλμ/ώρα, με χρόνο 8,4 δευτερολέπτων.

«Η McLaren 600LT Spider προσθέτει μια νέα διάσταση ενθουσιασμού στο πιο ακραίο μοντέλο της σειράς Sport Series, ενώ παράλληλα δεν χάνει την προσοχή στο ‘Longtail’» δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Mike Flewitt. «Εκμεταλλευτήκαμε πλήρως την δύναμη του αμαξώματος MonoCell II και αυτό εξασφάλισε ότι η νέα Spider έχει την δυναμική και τις επιδόσεις της Coupe, με ένα επιπλέον βάρος 50 κιλών και χωρίς την ανάγκη ενίσχυσης της δομής.»

Το εσωτερικό του νέου μοντέλου εξοπλίζεται με τα αγωνιστικά καθίσματα από ανθρακονήματα που υπήρχαν στην κορυφαία Mclaren P1, ενώ μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού είναι τα «σκληροπυρηνικά» καθίσματα της Mclaren Senna, ανεξάρτητα ή ως μέρος του πακέτου εξοπλισμού MSO Clubsport Pack. Εάν οι αγοραστές θέλουν ακόμη πιο ελαφρύ το νέο τους αυτοκίνητο, μπορεί προαιρετικά να αφαιρεθεί το ηχοσύστημα και το σύστημα κλιματισμού.

Η νέα 600LT Spider είναι διαθέσιμη για παραγγελία στις επίσημες αντιπροσωπείες Mclaren, αλλά η παραγωγή θα είναι περιορισμένη.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο