AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η Skoda δημοσίευσε τα πρώτα σκίτσα του ηλεκτρικού concept Vison iV

i-skoda-dimosiefse-ta-prota-skitsa-tou-ilektrikou-concept-vison-iv-368555

Η Skoda θα παρουσιάσει στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης (5-17 Μαρτίου) το πρωτότυπο Vison iV, δείχνοντας τις προθέσεις της μάρκας προς την ηλεκτροκίνηση.

Το Vison iV είναι ένα τετράθυρο crossover με coupé αμάξωμα. Μέσα από τα δύο σκίτσα που δημοσιεύθηκαν, η εταιρεία δίνει μία ιδέα περί της εμφάνισης του πρώτου της ηλεκτροκίνητου μοντέλου, που θα βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB (Modular Electric Drive Kit). Στο εμπρός μέρος τοποθετείται μια νέα εκδοχή της τυπικής μάσκας της Skoda, με λεπτές κάθετες νευρώσεις, ενώ υπάρχει και μία οριζόντια φωτεινή λωρίδα στο πάνω μέρος. Το πίσω μέρος παρατηρούμε ανάγλυφες ακμές που συμβάλλουν στην αεροδυναμική, όπως επίσης και τα διάφανα πίσω φώτα LED. Το λογότυπο Skoda στο πίσω μέρος εμφανίζεται ολογράφως και τα γράμματα φωτίζονται σε κόκκινο χρώμα.

To 2019 είναι η χρονιά που η Skoda θα κάνει την είσοδο της στην αγορά της ηλεκτροκίνησης, 124 χρόνια μετά την ίδρυσή της. Η μάρκα θα λανσάρει το Superb PHEV με plug-in υβριδική τεχνολογία, καθώς και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση του Citigo. Το 2020 θα ακολουθήσει το πρώτο μοντέλο παραγωγής της μάρκας που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η εταιρεία θα επενδύσει περίπου δύο δις. ευρώ σε εναλλακτικά κινητήρια συστήματα και νέες υπηρεσίες κινητικότητας, ενώ έως τα τέλη του 2022 θα λανσάρει περισσότερα από 10 μοντέλα που θα χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή τους.

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο