AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Bentley Bentayga Speed, η πιο ισχυρή έκδοση του πολυτελούς SUV

bentley-bentayga-speed-i-pio-ischyri-ekdosi-tou-polytelous-suv-370818

Η Bentley παρουσίασε την Bentayga Speed, την ταχύτερη έκδοση του -ήδη πολύ γρήγορου- SUV της.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η νέα Bentayga Speed είναι το ταχύτερο SUV στον κόσμο, με τελική ταχύτητα τα 305 χλμ/ώρα, παίρνοντας τον τίτλο από τον προκάτοχο του, την Lamborghini Urus, η οποία είχε τελική ταχύτητα μονάχα …304 χλμ/ώρα.

Ο 12-κύλινδρος W12 twin-turbo κινητήρας των 6 λίτρων έχει αναβαθμιστεί και πλέον προσφέρει 626 ίππους και 900Nm ροπής. Συγκρίνοντας τον με τον κινητήρα της βασικής Bentayga, η έκδοση Speed προσφέρει 26 περισσότερους ίππους και την ίδια ροπή. Το 0-100χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε 3.9 δευτερόλεπτα (αντί των 4,1 δευτερολέπτων της βασικής έκδοσης).

Εξωτερικά, η νέα Bentayga Speed ξεχωρίζει χάρη στα σκούρα φωτιστικά σώματα και τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Επίσης, εξοπλίζεται με αποκλειστικές ζάντες 22 ιντσών, μία αεροτομή στο πίσω μέρος και διακριτικά εμβλήματα «Speed».

Στο εσωτερικό, βλέπουμε έναν συνδιασμό alcantara και δέρματος, ενώ παρατηρούμε κι άλλα εμβλήματα «Speed». Είναι γεγονός πως είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία χρησιμοποιεί alcantara εντός της Bentayga.

Η αναβάθμιση στο σασί περιλαμβάνει την ανασχεδιασμένη λειτουργία «Sport Mode», με αποτέλεσμα καλύτερη απόκριση από τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης, τοποθετούνται νέες αναρτήσεις και μία ανανεωμένη έκδοση του συστήματος Bentley Dynamic Ride, ένα ενεργό σύστημα ελέγχου της κύλισης μέσω ενός ηλεκτρικού συστήματος 48-Volt.

Η εξάτμιση είναι επίσης καινούργια και παράγει δυνατότερο ήχο, ενώ υπάρχει και η επιλογή κεραμικών φρένων στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Η Bentley θα παρουσιάσει την νέα Bentayga Speed στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο