AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Τα Volvo S60 που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ έρχονται και στην Ευρώπη

ta-volvo-s60-pou-kataskevazontai-stis-ipa-erchontai-kai-stin-evropi-372484

Η Volvo ξεκίνησε να εξάγει τα ολοκαίνουργια S60 από το εργοστάσιο της στο Ridgeville της South Carolina, στην Ευρώπη.

Τα αυτοκίνητα θα είναι στο δρόμο για το Βελγικό λιμάνι Zeebrugge, ώστε να τα παραλάβουν τα κέντρα διανομής στο Ghent. Από εκεί, θα μοιραστούν στις αντιπροσωπείες της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Ιρλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας, της Τσεχίας, της Σλοβενίας και της Βουλγαρίας.

Μέσα στο 2019, το νέο S60 θα συνεχίσει την επέκταση του και θα διατίθεται σε Τουρκία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, όπως και σε 93 άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής, με εξαίρεση την Κίνα.

«Η εμπορική παραγωγή του S60 ξεκίνησε πριν 6 μήνες, εδώ στο εργοστάσιο της Volvo στην South Carolina. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παράγουμε αυτοκίνητα που θα παραδίδονται σε πελάτες από όλο τον κόσμο.» δήλωσε ο Jeff Moore, αντιπρόεδρος της Volvo στον τομέα των κατασκευών στην Αμερική.

Η εταιρεία υπολογίζει πως θα κατασκευάσει περίπου 50.000 αυτοκίνητα σε αυτό το εργοστάσιο μέσα στο 2019, με πάνω από την μισή παραγωγή να προορίζεται προς εξαγωγή. Το 2022, στο ίδιο εργοστάσιο θα συμβαίνει και η παραγωγή της επόμενης γενιάς του SUV XC90, με δυνατότητα παραγωγής 150.000 αυτοκινήτων το χρόνο.

Το νέο Volvo S60 χρησιμοποιεί μία τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας SPA, μοιράζεται τις τεχνολογίες ασφαλείας και ψυχαγωγίας με τα V60, XC60 και την σειρά «90» της εταιρείας. Το S60 είναι άμεσος αντιμέτωπος των Mercedes C-Class, Audi A4, Jaguar XE, Alfa Romeo Giulia και της BMW σειρά 3.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο