AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

H Peugeot παρουσίασε το υβριδικό 508 Sport Engineered Concept

h-peugeot-parousiase-to-yvridiko-508-sport-engineered-concept-372906

Η Peugeot αποκάλυψε ένα μοντέλο που κανείς δεν περίμενε να δει, το 508 Sport Engineered Concept. Το concept car θα βρίσκεται στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο για να δείξει την πρόθεση της εταιρείας να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Η Peugeot Sport κατασκεύασε το Engineered Concept ξεκινώντας με ένα καινούργιο, υβριδικό 508. Η δουλειά τους ήταν να βελτιώσουν τον σχεδιασμό, τις επιδόσεις και την αποδοτικότητα του.

Το concept εξοπλίζεται με τον κινητήρα PureTech 200 της εταιρείας και διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα 110 ίππων, ο οποίος δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς. Επίσης, τοποθετήθηκε ένας δεύτερος ηλεκτρικός κινητήρας με 200 ίππους ο οποίος δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς.

Η συνολική ροπή του αυτοκινήτου είναι 500Nm, ενώ η εταιρεία δήλωσε πως η επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 4.3 δευτερόλεπτα. Το sedan διαθέτει επίσης μία μπαταρία 11.8 kWh, που του επιτρέπει να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 50 χιλιόμετρα.

Το αυτοκίνητο είναι επίσης χαμηλωμένο και φαρδύτερο, το σύστημα πέδησης βελτιώθηκε και τοποθετούνται λάστιχα Pilot Sport 4S από την Michelin.

Πρόσθετα, η Peugeot αναβάθμισε αισθητικά το αυτοκίνητο με νέους προφυλακτήρες και διάφορες αεροδυναμικές μετατροπές, ενώ το χρώμα είναι το «Selenium Grey».

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα καθίσματα «comfort fit» με δέρμα και alcantara και ένα τιμόνι από ανθρακονήματα και alcantara. Η οροφή και οι κολώνες έχουν επενδυθεί επίσης με alcantara και βρίσκουμε το φινίρισμα «Kryptonite» στα χερούλια και την κονσόλα.

«Η δουλειά όσων συμμετέχουν στην ανάπτυξη του ηλεκτρικού μας ονείρου έχει ξεκινήσει να κινείται πιο γρήγορα από ότι φανταζόμασταν πως είναι δυνατόν. Το 508 Peugeot Sport Engineered παρουσιάζει το τι μπορούμε να καταφέρουμε και μας δίνει μία γεύση από το τι να περιμένουμε μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, καθώς συνεχίζουμε την πορεία μας προς τον εξηλεκτρισμό όλης μας της γκάμας» δήλωσε ο David Peel, διευθύνων σύμβουλος της Peugeot UK.

Η Γαλλική εταιρεία δεν διευκρίνισε αν το 508 Sport Engineered θα περάσει στην παραγωγή.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο