AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Το Seat Minimó, ένα όχημα μεταξύ μηχανής και αυτοκινήτου

to-seat-minimo-ena-ochima-metaxy-michanis-kai-aftokinitou-374607

Η Seat αποκάλυψε το μικροσκοπικό ηλεκτροκίνητο Minimo στο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη, επιδεικνύοντας την όραση της εταιρείας για «το μέλλον της αστική μετακίνησης». Ακόμη και αν παρουσιάστηκε ως concept, η Ισπανική εταιρεία επιβεβαίωσε πως η έκδοση παραγωγής θα ακολουθήσει το 2021.

Σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος της Seat, Luca de Meo εξήγησε πως «το Seat Minimó έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προσαρμοστεί στις πλατφόρμες κινητικότητας που θα διαμορφώσουν το μέλλον της αστικής οδήγησης, όπου η κυκλοφορία θα περιοριστεί και μόνο λίγα οχήματα θα είναι σε θέση να προσφέρουν λύσεις». Συνεχίζοντας, είπε «Αυτή είναι η λύση που οι εταιρείες carsharing περιμένουν, ένα μοντέλο που θα είναι το κλειδί για τη βελτίωση της κερδοφορίας τους. Η ιδέα που παρουσιάζουμε σήμερα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πόλεων και των παρόχων υπηρεσιών carsharing».

Το Minimó έχει κατασκευαστεί με τρόπο ο οποίος να συνδυάζει την ασφάλεια και την άνεση ενός αυτοκινήτου με την ευελιξία και την ευκολία στάθμευσης μίας μοτοσικλέτας. Αυτό το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα ενσωματώνει ένα σύστημα εναλλαγής μπαταριών, επιτρέποντας τη πλήρη φόρτιση του σε λίγα μόνο λεπτά, ενώ διαθέτει αυτονομία 100 χιλιομέτρων. Αυτό το καινοτόμο σύστημα μειώνει ουσιαστικά το λειτουργικό κόστος του carsharing κατά 50%.

Με 2,5 μέτρα μήκος και 1,2 μέτρα πλάτος, το Minimó καταλαμβάνει χώρο 3,1 τετραγωνικών μέτρων έναντι των 7,2 τετραγωνικών μέτρων ενός κανονικού αυτοκινήτου, μειώνοντας σημαντικά το αστικό οικολογικό αποτύπωμα του.

«Το Minimó είναι επίσης ένα όχημα με ενσωματωμένη τεχνολογία 5G που παρέχει μια άνετη και ομαλή εμπειρία ψηφιακής χρήσης βασισμένη στο Digital Access key και το ασύρματο Android Auto στην οθόνη του οχήματος, χωρίς οι χρήστες να χρειάζεται να συνδέσουν το smartphone τους σε οποιοδήποτε καλώδιο ή πρίζα. Μεταξύ άλλων λειτουργιών, το αυτοκίνητο αναγνωρίζει αν ο οδηγός είναι ηλικίας 16 ή 18 ετών για να προσαρμόσει ανάλογα τη ταχύτητά σε 45 ή 90 km/h. Επιπλέον, με το Google Assistant του Android Auto, οι χρήστες μπορούν να κρατούν τα μάτια στο δρόμο και τα χέρια στο τιμόνι ενώ χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να παραμένουν συνδεδεμένοι, να λαμβάνουν εύκολα απαντήσεις, να διαχειρίζονται θέματα και να ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης», εξήγησε ο De Meo.

Η Seat και το Android Auto συνεργάστηκαν για να επιτρέψουν την άριστη συνδεσιμότητα, με την οποία ο χρήστης μπορεί εύκολα να πάρει τηλέφωνα, να διαβάσει και να απαντήσει μηνύματα κειμένου και να κάνει χρήση των υποστηριζόμενων εφαρμογών πλοήγησης και επικοινωνίας από την οθόνη του οχήματος του.

Με το Minimó, η εταιρεία στοχεύει επίσης στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος των οχημάτων σε αστικές περιοχές. Η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζεται με τα δημοτικά συμβούλια για να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο