AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

O Fernando Alonso εντυπωσιάστηκε οδηγώντας το νέο Toyota Supra [βίντεο]

o-fernando-alonso-entyposiastike-odigontas-to-neo-toyota-supra-vinteo-379338

Ο Fernando Alonso δεν έχει απλώς οδηγήσει μερικά από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα του κόσμου, συμβαίνει να είναι και ένας από τους κορυφαίους οδηγούς αγώνων. Έτσι λοιπόν, η Toyota θεώρησε πρέπον να του δώσει το καινούργιο της Supra για να το δοκιμάσει στα όρια του.

Το νέο Supra είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αυτοκίνητα που έχει παρουσιάσει η Toyota την τελευταία δεκαετία, άρα είναι λογικό η εταιρεία να επενδύει πολλά στην προώθηση του. Σίγουρα, βάζοντας έναν πρωταθλητή της Formula 1 στο τιμόνι του Supra, εντός μίας πίστας αγώνων, είναι ένας φανταστικός τρόπος να προωθηθεί το νέο αυτοκίνητο.

Όπως είναι λογικό, ο Ισπανός οδηγός «δάμασε» τον εξακύλινδρο κινητήρα, φέρνοντας τον στα όρια του.

Το Fuji International Speedway, στο οποίο έγινε η δοκιμή, έχει έναν συνδυασμό γρήγορων και ανοιχτών στροφών και ο Alonso φάνηκε να εντυπωσιάστηκε με το πόσο καλά «στρίβει» το αυτοκίνητο, ενώ φάνηκε ικανοποιημένος και από τα φρένα του. Σίγουρα, έχει οδηγήσει και μονοθέσια που ασκούν δυνάμεις μεγέθους 5G κατά το φρενάρισμα, αλλά το Supra του φάνηκε πολύ ικανό στην μείωση της ταχύτητας του, όταν αυτό χρειάζεται.

Ο εξακύλινδρος κινητήρας της BMW που τοποθετείται στο Supra έχει χωρητικότητα 3 λίτρων και αποδίδει 335 ίππους και 500Nm ροπής. Συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, με την επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 4.3 δευτερόλεπτα, με την χρήση του Launch Control.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο