AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

To Ford Tourneo Custom με ανανεωμένους κινητήρες και υβριδική έκδοση

to-ford-tourneo-custom-me-ananeomenous-kinitires-kai-yvridiki-ekdosi-384616

Το ανανεωμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού της Ford, Tourneo Custom, διατίθεται πλέον με ισχυρότερους και οικονομικότερους κινητήρες πετρελαίου, όπως επίσης και στην υβριδική έκδοση EcoBlue Hybrid.

Με βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου έως και 6% για μειωμένο λειτουργικό κόστος, ο κινητήρας 2.0 λίτρων EcoBlue της Ford θα προσφέρεται σε μία νέα έκδοση με ισχύ 185 ίππων και ροπή 415 Nm. Επιπλέον της νέας έκδοσης των 185 ίππων, ο κινητήρας 2.0L EcoBlue διατίθεται επίσης σε εκδόσεις με ισχύ 130 και 105 ίππων. Όλοι οι κινητήρες του Tourneo Custom ωφελούνται, επίσης, από την ρύθμιση «ECO Mode» για περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης.

Το νέο όχημα της Ford θα είναι επίσης το πρώτο της κατηγορίας του που προσφέρει υβριδική τεχνολογία των 48-Volt με σκοπό την μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Η νέα έκδοση EcoBlue Hybrid εκτιμάται ότι θα επιτυγχάνει πρόσθετη μείωση της κατανάλωσης κατά 3%, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, με περαιτέρω οφέλη σε συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη, στην οποία οι στάσεις/εκκινήσεις είναι πιο πολλές και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Το modem «FordPass Connect» τοποθετείται εντός του Tourneo Custom και το μετατρέπει σε Wi-Fi hotspot (υποστηρίζοντας τη σύνδεση έως και 10 συσκευών), ενώ νέες τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού συγκεντρώνονται στο παρκάρισμα, την ρυμούλκηση και στην γενική τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Αξιοσημείωτες είναι οι λειτουργίες «Blind Spot Information System» με το σύστημα «Trailer Tow», με εκτεταμένη ζώνη τυφλού σημείου που καλύπτει το όχημα και ένα τρέιλερ μήκους έως 10 μέτρων και «Pre-Collision Assist» με «Pedestrian Detection», που χρησιμοποιεί εμπρόσθια κάμερα και ραντάρ για την ανίχνευση πεζών και οχημάτων στο δρόμο και ενεργοποιεί τα φρένα εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις. Το σύστημα μπορεί τώρα να ανιχνεύει πεζούς και τη νύχτα όταν φωτίζονται με προβολείς.

«Η τελευταία γενιά Tourneo Custom έχει σημειώσει ραγδαία επιτυχία μεταξύ πελατών διαφορετικού προφίλ, είτε χρησιμοποιείται για υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών, είτε από πολυπληθείς οικογένειες είτε από λάτρεις των εκδρομών περιπέτειας», δήλωσε ο Hans Schep, γενικός διευθυντής των εμπορικών οχημάτων της Ford Ευρώπης. «Τώρα, ο ισχυρότερος και αποδοτικότερος κινητήρας 2 λίτρων EcoBlue και οι μοναδικές, νέες προτάσεις EcoBlue Hybrid θα μειώσουν περαιτέρω το λειτουργικό κόστος, κάνοντας το Tourneo Custom ακόμα πιο ελκυστικό.»

Μετά το λανσάρισμα του νέου μοντέλου στις αρχές του 2018, η Ford πούλησε 17.100 Tourneo Custom κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 28% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Για τους διαχειριστές στόλων (fleet) ή εταιρικούς πελάτες, το FordPass Connect βελτιώνει τη χρήση του οχήματος και βελτιστοποιεί το λειτουργικό κόστος με λύσεις όπως είναι τα νέα προϊόντα Ford Telematics και Ford Data Services, που θα λανσαριστούν κατά τη διάρκεια του 2019.

Διαθέσιμο σε διάταξη οκτώ ή εννέα θέσεων, το Tourneo Custom παραμένει το μοναδικό όχημα στην κατηγορία του που προσφέρει έξι ατομικά καθίσματα και δυνατότητα συνεδριακής διάταξης για τις δύο πίσω σειρές. Διατίθεται σε εκδόσεις με κοντό ή μακρύ μεταξόνιο, με τη μακρύτερη να παρέχει πρόσθετο χώρο αποσκευών πίσω από την τρίτη σειρά καθισμάτων.

Μία αποκλειστική πρόταση είναι η κορυφαία έκδοση Titanium X, η οποία διαθέτει στο βασικό της εξοπλισμό ένα πλήρως δερμάτινο σαλόνι, σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 3 με φωνητικό έλεγχο, δορυφορική πλοήγηση, οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας και προβολείς Bi-xenon.

Για όσους επιθυμούν μία πιο δυναμική εμφάνιση, η έκδοση Sport συνδυάζει τον κινητήρα των 185 ίππων, πλήρες εξωτερικό πακέτο αμαξώματος με δύο διακοσμητικές λωρίδες στο καπό και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, μαζί με ημιδερμάτινη επένδυση εσωτερικού.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο