AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η νέα Mercedes A45 AMG σε δοκιμές, κάνοντας drift στα χιόνια [βίντεο]

i-nea-mercedes-a45-amg-se-dokimes-kanontas-drift-sta-chionia-vinteo-388363

Η Mercedes tease-άρει ασταμάτητα το ανερχόμενο hot hatch της, τη νέα Α45. Αυτή τη φορά, δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει ένα ζευγάρι πρωτότυπων αυτοκινήτων να πλαγιολισθούν πάνω στον πάγο, κάπου στη Σουηδία.

Η νέα κορυφαία A-Class, το entry-level μοντέλο στην γκάμα της AMG, βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και αρκετό καιρό, καθώς οι Γερμανοί προσπαθούν να μετατρέψουν το νέο Α45 στο τεχνολογικό «μεγαθήριο» της κατηγορίας.

Με το προηγούμενο Α45 να είναι ένα από τα πρώτα «super hatch», η Mercedes μας δείχνει ότι η νέα γενιά του μικρού AMG θα ανεβάσει τον πήχη ακόμη ψηλότερα.

Ο Tobias Moers, διευθυντής της AMG, έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η νέα Α45 θα εξοπλίζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 ταχυτήτων και ένα ολοκαίνουριο σύστημα τετρακίνησης 4Μatic, το οποίο θα διαθέτει και την λειτουργία «Drift Mode», επιτρέποντας στον οδηγό να …πλαγιάσει, όπως βλέπουμε και στο παρακάτω βίντεο.

Η αναβαθμισμένη έκδοση του δίλιτρου τετρακύλινδρου κινητήρα αναμένεται να αποδίδει περίπου 383 ίππους, ή 416 ίππους στην έκδοση «S». Οι τεχνικές διαφορές μεταξύ των Α35 και Α45 είναι περισσότερες από όσες φανταζόμασταν, καθώς πέρα από τον κινητήρα και το σύστημα τετρακίνησης, το αμάξωμα είναι επίσης ενισχυμένο, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Tobias Moers.

Οι 400 ίπποι σε ένα εργοστασιακό hatchback θα ακουγόταν απίστευτο πριν μία δεκαετία, αλλά πλέον, η Mercedes, το Audi RS3 και η BMW M2 έχουν δημιουργήσει μια νέα και πολύ εντυπωσιακή niche αγορά.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο