AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η McLaren ετοιμάζει ένα νέο GT που υπόσχεται να «σπάσει τους κανόνες»

i-mclaren-etoimazei-ena-neo-gt-pou-yposchetai-na-spasei-tous-kanones-392589

Όπως φαίνεται, στην McLaren δεν ξεκουράζονται ποτέ. Μετά από την παρουσίαση των Spider εκδόσεων στις 720S και 600LT και ενώ είναι απασχολημένη ετοιμάζοντας την τριθέσια Speedtail, το εργοστάσιο στο Woking ετοιμάζει και ένα ολοκαίνουργιο κεντρομήχανο grand tourer.

Το νέο GT αυτοκίνητο της εταιρείας είχε φανερωθεί κατά τη διάρκεια δοκιμών τον προηγούμενο μήνα, αλλά ήταν πάρα πολύ δύσκολο να καταλάβουμε κάτι για το αμάξωμα, καθώς είχε πάνω του πολλά πρόσθετα εξαρτήματα για να αλλάξουν το σχήμα του. Αυτά τα εξαρτήματα δεν υπάρχουν στις νέες φωτογραφίες που δημοσίευσε η McLaren, δίνοντας μας μία καλύτερη ιδέα για τον σχεδιασμό του νέου μοντέλου.

Σχεδιαστικά, είναι πολύ κοντά στα υπόλοιπα αυτοκίνητα της εταιρείας. Βλέπουμε χαρακτηριστικά της 570S στο μπροστινό μέρος, ενώ το πίσω μέρος μας θυμίζει πιο πολύ την 720S, πιθανώς και λίγο την «γέρικη» MP4-12C.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά επίσης δεν εκπλήσσουν κανέναν. Θα εξοπλίζεται με τον twin-turbo V8 3,8 λίτρων της εταιρείας, ενώ το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιεί σασί από ανθρακονήματα.

Το μετατρόχιο φαίνεται μακρύτερο από αυτό της 570S και το πίσω μέρος είναι λίγο ψηλότερο. Η πρώτη μας σκέψη είναι ότι αυτές οι αλλαγές έχουν γίνει για να αυξήσουν τον χώρο της καμπίνας και τον χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου, αλλά φαντάζει απίθανο να «χωρέσουν» ένα παραπάνω ζευγάρι καθισμάτων στο πίσω μέρος για να διαθέτει 2+2 θέσεις.

Η McLaren υπόσχεται ότι το νέο αυτοκίνητο θα σπάσει ένα σύνολο «εδραιωμένων κανόνων» για τα GT αυτοκίνητα, τοποθετώντας πάνω στο αυτοκίνητο το σλόγκαν #NEWRULES.

Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα, καθώς το καμουφλάζ θα βγει κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο. Το δοκιμαστικό αυτοκίνητο θα περάσει από μια σειρά δοκιμών για την έγκριση του, δοκιμές όπως ένα ταξίδι 1600 χιλιομέτρων από το κέντρο ανάπτυξης της McLaren στην Ισπανίας στο McLaren Technology Center στο Woking, με δύο επιβάτες και γεμάτο αποσκευές.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο