AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η νέα έκδοση Active του Ford Focus με τιμή από 21.393€

i-nea-ekdosi-active-tou-ford-focus-me-timi-apo-21-393e-401164

Η γκάμα του νέου Focus, του δημοφιλέστερου σε πωλήσεις μοντέλου της Ford στην Ευρώπη για το πρώτο τρίμηνο του έτους, εμπλουτίζεται με την άφιξη και διάθεση στην ελληνική αγορά της έκδοσης Active, σε 5θυρα και wagon αμαξώματα.

Μετά τις αντίστοιχες εκδόσεις των Ka+ και Fiesta, το νέο Focus Active αποτελεί το τρίτο κατά σειρά μέλος της οικογένειας Active της Ford απευθυνόμενο σε «δραστήριες» (όπως λέει η εταιρεία) οικογένειες που αναζητούν την περιπέτεια, χωρίς εκπτώσεις σε χώρους και άνεση. Με εξωτερικό σχεδιασμό και χαρακτηριστικά απόδοσης παρόμοια με εκείνα των υπολοίπων SUV οχημάτων της Ford, διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν καταξιώσει τη δημοφιλή γκάμα του νέου Focus αποτελώντας παράλληλα ένα πολυχρηστικό οικογενειακό μοντέλο ικανό ταξιδέψει -κυριολεκτικά και μεταφορικά- πέρα από τα αυστηρά όρια της ασφάλτου.

Για αυτό φροντίζουν τα στοιχεία με τα οποία εφοδιάζεται, όπως η ψηλότερη θέση οδήγησης που εξασφαλίζει καλύτερη οπτική στο δρόμο, η μεγαλύτερη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 30 χιλιοστά, αλλά και η στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις Active ανάρτηση «SLA» πολλαπλών συνδέσμων της Ford που βρίσκεται εγκατεστημένη στον πίσω άξονα.

Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν τα ελαστικά υψηλότερου προφίλ με ζάντες 17 ή 18 ιντσών και η διαφορετική ρύθμιση σε ελατήρια, αμορτισέρ και αντιστρεπτικές δοκούς, που συνδυάζεται ειδικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης έκδοσης με νέα γεωμετρία στα σημεία άρθρωσης της ανάρτησης.

Πέραν των ήδη γνωστών προγραμμάτων οδήγησης Normal, Sport και Eco, όλες οι εκδόσεις του νέου Focus Active δίνουν στον οδηγό δύο ακόμα δυνατότητες: το πρόγραμμα Slippery, που ρυθμίζει το ESC και το Traction Control ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε επιφάνειες μειωμένης τριβής (λάσπη, χιόνι, πάγος) και το πρόγραμμα Trail, που συμβάλει στη διατήρηση της «φόρας» του αυτοκινήτου σε σαθρές επιφάνειες όπως η άμμος, ρυθμίζοντας την απόκριση του γκαζιού, τα χαρακτηριστικά απόδοσης του ABS και το Traction Control.

Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις του νέου Ford Focus, η Active έρχεται να ορίσει και αυτή νέα επίπεδα στον τομέα της ασφάλειας και της άνεσης στην οδήγηση, διαθέτοντας ένα πλήρες πακέτο τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης (Επιπέδου 2), με σημαντικότερες τις Adaptive Cruise Control, Adaptive Front Lighting System, Active Park Assist 2 και Evasive Steering Assist.

Η γκάμα κινητήρων του νέου Focus Active περιλαμβάνει τόσο στις 5-θυρες όσο και στις wagon εκδόσεις αμαξώματος τα μηχανικά σύνολα 1.5 λίτρου EcoBoost (150 ή 182 ίππων) και EcoBlue (120 ίππων) της Ford, που εξασφαλίζουν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 138-91 γραμμάρια/χιλιόμετρο και κατανάλωση στο μικτό κύκλο 6,2 λίτρων/100χλμ.

Με τιμές που ξεκινούν από τα 21.393€ και σύμμαχο στην αγορά το ευέλικτο πρόγραμμα χρηματοδότησης «MyFocus» της Ford Finance που προσφέρει τους πιο ευνοϊκούς όρους και μηνιαία δόση από 195€, το νέο Ford Focus Active είναι προσιτό στους καταναλωτές προσφέροντας μία πληθώρα τεχνολογιών.

Τιμοκατάλογος Εκδόσεων Active

(Έκδοση-Αμάξωμα-Κινητήρας-Απόδοση-Κιβώτιο Ταχυτήτων-Ανώτατη Λιανική Τιμή Πώλησης)

Focus Active 1.5 βενζίνη EcoBoost, 150 ίπποι 6-τάχυτο μηχανικό € 21.393

Focus Active 1.5 βενζίνη EcoBoost, 150 ίπποι 8-τάχυτο αυτόματο € 25.076

Focus Active 1.5 βενζίνη EcoBoost, 182 ίπποι 8-τάχυτο αυτόματο € 26.386

Focus Active 1.5 πετρέλαιο, 120 ίπποι 6-τάχυτο μηχανικό € 23.874

Focus Active 1.5 πετρέλαιο, 120 ίπποι 8-τάχυτο αυτόματο € 26.111

Focus Active WAGON 1.5 βενζίνη EcoBoost, 150 ίπποι 6-τάχυτο μηχανικό € 22.572

Focus Active WAGON 1.5 βενζίνη EcoBoost, 150 ίπποι 8-τάχυτο αυτόματο € 26.333

Focus Active WAGON 1.5 βενζίνη EcoBoost, 182 ίπποι 8-τάχυτο αυτόματο € 27.785

Focus Active WAGON 1.5 πετρέλαιο, 120 ίπποι 6-τάχυτο μηχανικό € 25.528

Focus Active WAGON 1.5 πετρέλαιο, 120 ίπποι 6-τάχυτο μηχανικό € 27.495

Χρηματοδοτικά προγράμματα «MyFocus» για το νέο Ford Focus Active

Τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ford δίνουν τη δυνατότητα απόκτησης των νέων εκδόσεων Active του Ford Focus με τους πλέον προνομιακούς όρους, επιτόκιο από 1%, ελάχιστη προκαταβολή από 15% και διάρκεια έως 84 μήνες.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο