AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Ο Όμιλος Συγγελίδη φέρνει την Mazda ξανά στην Ελλάδα

o-omilos-syngelidi-fernei-tin-mazda-xana-stin-ellada-403128

Η πρώτη έκθεση αυτοκινήτων της δημοφιλούς ιαπωνικής μάρκας θα δημιουργηθεί στα νότια προάστια της Αθήνας το καλοκαίρι του 2019.

Μετά από παύση πέντε ετών, ξεκινούν και πάλι οι πωλήσεις των μοντέλων της ιαπωνικής Mazda στη χώρας μας, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της μάρκας, την αντιπροσώπευση στη χώρα μας ανέλαβε ο όμιλος Συγγελίδη. Ο τελευταίος, έχει σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά μέσω των μαρκών Citroen, DS, Peugeot και Opel.

Η Mazda δραστηριοποιούταν στην ελληνική αγορά από το 1982 με σημαντική επιτυχία, ωστόσο το 2014 η τότε αντιπροσωπεία με την επωνυμία ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ κατέρρευσε οικονομικά και έκλεισε. Η πτώση προδιαγραφόταν ήδη από το 2010, χρονιά κατά την οποία οι ταξινομήσεις της μάρκας στη χώρα μας μειώθηκαν από τις 5.000 περίπου το 2009 στις 1.850, ενώ τα επόμενα έτη δεν ξεπερνούσαν ετησίως τις λίγες εκατοντάδες.

Μετά το κλείσιμο της ΕΛΜΑ η Mazda Ευρώπης διατήρησε ένα δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών στη χώρα μας, για να εξυπηρετεί τα δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που κυκλοφορούν με service και ανταλλακτικά. Ωστόσο οι πωλήσεις σταμάτησαν και τα συναρπαστικά νέα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας δεν εμφανίστηκαν ποτέ στους ελληνικούς δρόμους.

Πλέον ο Όμιλος Συγγελίδη ανέλαβε να δημιουργήσει ένα νέα δίκτυο πωλήσεων, μέσα από το οποίο οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να προμηθευτούν όλα τα νέα μοντέλα της μάρκας τα οποία είναι τα 2, 3, 6, το roadster ΜΧ-5 και τα SUV CX-3 και CX-5.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αν τα σημερινά σημεία τεχνικής εξυπηρέτησης και διανομής ανταλλακτικών Mazda, 14 στον αριθμό σε όλη την Ελλάδα, θα παραμείνουν στο δίκτυο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Mazda, μέσα στο καλοκαίρι του 2019 θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η πρώτη εμπορία της μάρκας υπό τον όμιλο Συγγελίδη στα νότια προάστια της Αθήνας, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα προστεθούν σταδιακά και πολλές ακόμα σε όλη την Ελλάδα.

Τόσο ο David McGonigle, περιφερειακός διευθυντής της Mazda για την κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη, όσο και ο πρόεδρος του ομίλου Συγγελίδη κ. Πολυχρόνης Συγγελίδης, εξέφρασαν μέσω δηλώσεων την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία και τη βεβαιότητα ότι η Mazda θα συνεχίσει να συγκινεί τους Έλληνες οδηγούς, διαγράφοντας μια λαμπρή εμπορική πορεία στην Ελληνική αγορά.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο