AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Νέο ρεκόρ πίστας για το Honda Civic Type R

neo-rekor-pistas-gia-to-honda-civic-type-r-406468

To Honda Civic Type R έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ χρόνου σε πίστα, ως το γρηγορότερο μπροστοκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής, αυτή τη φορά στην πίστα Bathurst στην Αυστραλία.

Στα χέρια του πρωταθλητή Formula 1 του 2009 και πρεσβευτή της Honda, Jenson Button, το hot hatch σημείωσε χρόνο 2 λεπτών και 35,207 δευτερολέπτων.

Ο Button σημείωσε το ρεκόρ στην πίστα των 6,2 χιλιομέτρων την Δευτέρα του Πάσχα. Ο χρόνος ρεκόρ ήταν ο κορυφαίος χρόνος που σημείωσε ο οδηγός, μετά από 14 γύρους στην πίστα.

“Ότι κι αν οδηγήσεις εδώ είναι απίθανο. Το Τype R ήταν ταχύτατο και όταν βρήκα τον ρυθμό μου, ήταν πολύ διασκεδαστικό.” δήλωσε ο Button. “Σίγουρα ζόρισα το αυτοκίνητο και ήταν ένας ταχύτατος χρόνος. Αλλά η θερμοκρασία ήταν αρκετά υψηλή, θεωρώ πως αν έκανε παραπάνω κρύο, θα μπορούσαμε να πάμε λίγο πιο γρήγορα. Πάραυτα, αισθάνομαι ότι εκμεταλλεύτηκα το 100% του αυτοκινήτου.”

Ο Άγγλος οδηγός κρατά επίσης το ανεπίσημο ρεκόρ της συγκεκριμένης πίστας για τα μονοθέσια της F1. Ο Button έκανε έναν γύρο της πίστας σε 1:48.8 το 2011, ως μέρος μιας προωθητικής εκδήλωσης. Επίσης, έχει κατακτήσει το παγκόσμιο ρεκόρ μπροστοκίνητου αυτοκινήτου παραγωγής και στην πίστα του Hungaroring, χρησιμοποιώντας το ίδιο αυτοκίνητο.

Πλέον, το Honda Civic Type R είναι το ταχύτερο μπροστοκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής σε πολλές πίστες, όπως το Nurburgring, τη Spa-Francorchamps, τη Silverstone, την Estoril και τη Magny-Cours. Το τελευταίο ρεκόρ του Type R, είναι το πρώτο που σημειώνεται εκτός Ευρώπης.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο