AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Vision M Next: H BMW του μέλλοντος

vision-m-next-h-bmw-tou-mellontos-427673

Στο μέλλον, οι άνθρωποι θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του να οδηγούν το όχημά τους ή να οδηγούνται από το όχημα τους. Έτσι, η BMW προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι τα μελλοντικά της μοντέλα θα είναι οδηγοκεντρικά.

Το concept Vision M Next αποκαλύφθηκε στην BMW Welt, όπου ο κατασκευαστής παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες από άποψη σχεδιασμού, αυτόνομης οδήγησης, συνδεσιμότητας, εξηλεκτρισμού και εξυπηρέτησης.

“Το BMW Vision M Next αποτελεί μια ματιά στο μέλλον της sport οδήγησης” δήλωσε ο επικεφαλής του σχεδιασμού της εταιρείας, Adrian van Hooydonk. “Ενώ το BMW Vision iNEXT μας έδειξε το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης, το  Vision M NEXT δηλώνει πως η νέες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν και την οδηγική εμπειρία. Και τα δύο μοντέλα, συγκεντρώνονται στους επιβάτες.”

Οπτικά, το concept εμπνέεται από την εικονική BMW Turbo, όπως και από την i8, ενώ το πίσω παράθυρο μας θυμίζει την M1. Διαθέτει φουτουριστικό σχεδιασμό και ένα πολύ ιδιαίτερο χρωματικό συνδυασμό.

Στο εσωτερικό, υπάρχει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να ξεκλειδώνει αυτόματα όταν το πλησιάζει ο οδηγός. Ανοίγοντας την πόρτα (προς τα πάνω), παρουσιάζεται το μίνιμαλ εσωτερικό, με ελάχιστη χρήση δέρματος, μόνο στο τιμόνι και τα χερούλια.

Η Vision M NEXT εξοπλίζεται με ένα PHEV σύστημα το οποίο δίνει την επιλογή τετρακίνησης ή πίσω κίνησης. Συνολικά, αποδίδει 592 ίππους και μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 3 δευτερόλεπτα. Η ηλεκτρική του αυτονομία είναι 100 χιλιόμετρα.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο