AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η αστυνομία του Dubai παρήγγειλε ένα Tesla Cybertruck

i-astynomia-tou-dubai-paringeile-ena-tesla-cybertruck-496083

Το Tesla Cybertruck, αν και δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει καλά-καλά ακόμη, φαίνεται πως θα κατακτήσει πολλά μέρη του κόσμου. Η αστυνομία του Dubai παρήγγειλε ήδη ένα, με τις Ford και Rezvani Motors να έχουν τις σχετικές ενστάσεις τους.

Όταν στις 21 Νοεμβρίου ξεκίνησε το show των laser και ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, υποδέχθηκε στη σκηνή το Cybertruck, έγινε γρήγορα σαφές πως αυτό το pick-up πολώνει τον κόσμο. Ήδη η πρώτη πρόταση του Musk έβαλε… φωτιά: «Δε μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκίνητο.» Οι εικόνες του μοντέλου, που στην Αμερική θα κοστίζει τουλάχιστον 39.900 δολάρια, έγιναν πολύ σύντομα viral.

Με δεδομένο πως οι ιδιοφυΐες και η τρέλα σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους, οποιοσδήποτε μπορεί να εμπιστευθεί τον πολυεκατομμυριούχο για ό,τι σχετικό. Έπειτα, λοιπόν, από μόνο πέντε μέρες η Tesla ανακοίνωσε πως έχει δεχθεί πάνω από 300.000 παραγγελίες με τις σχετικές προκαταβολές (100 δολάρια) για το Cybertruck. Κι όλ’ αυτά, χωρίς καμία διαφήμιση, όπως δηλώνει ο Musk στο λογαριασμό του στο Twitter.

Το Cybertruck στην υπηρεσία της αστυνομίας του Dubai

Τουλάχιστον μία από τις εκατοντάδες χιλιάδες προπαραγγελίες προέρχεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η τοπική αστυνομία, που κατά τα άλλα εμπιστεύεται… βολίδες, όπως η Lamborghini Aventador, η Bentley Continental GT ή η Bugatti Veyron, επιβεβαίωσε πως δήλωσε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση ενός Tesla Cybertruck. Μάλιστα, οι Άραβες δε δίστασαν να δημοσιοποιήσουν στο λογαριασμό της υπηρεσίας τους στο Twitter την εικόνα ενός Cybertruck με τα χρώματα και τα λογότυπα της δικής τους αστυνομικής αρχής. Λέγεται, δε, επίσης πως το ηλεκτροκίνητο pick-up θα δίνει το «παρών» στα τουριστικά… hot spot της πόλης.

Φυσικά, πολλοί ήταν αυτοί, σε παγκόσμιο επίπεδο, που είχαν τις εύλογες απορίες τους για την αεροδυναμική του γεμάτου ακμές pick-up. Ο χρήστης του Instagram, justinwmartin14, από την Αυστραλία, σχολίασε πως η σχεδίαση του Cybertruck είναι έξυπνη και πως θα έβαζε στοίχημα ότι ο συντελεστής οπισθέλκουσάς του είναι μικρότερος των περισσότερων σπορ μοντέλων και, ίσως, από κάθε άλλο pick-up.

Από την πλευρά της, η Ford αμφισβήτησε τις δυνατότητες του Tesla Cybertruck, υποστηρίζοντας πως τα video της Tesla είναι απάτες, σε ό,τι έχει να κάνει με την παθητική ασφάλεια του Cybertruck. Η, δε, Rezvani Motors προκάλεσε τον Elon Musk να φέρει το αυτοκίνητο της φίρμας του για… βαλλιστική δοκιμή: «Φέρε εσύ τις μπαλίτσες σου και εμείς θα φέρουμε τα Kalashnikov μας, για να κάνουμε αυτό το test! Σε προκαλούμε!» Βλέπετε, οι Αμερικανοί έχουν εξειδικευτεί στα τεθωρακισμένα οχήματα και θεωρούν ότι το υπερεκτιμημένο Cybertruck έχει να μάθει πολλά από τα προϊόντα τους.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο