AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Bentley Continental GT Limited Edition Pikes Peak: Εις μνήμην του ρεκόρ της ορεινής διαδρομής

bentley-continental-gt-limited-edition-pikes-peak-eis-mnimin-tou-rekor-tis-oreinis-diadromis-496339

Κατά την ανάβαση του Pikes Peak το 2019, η Bentley Continental σημείωσε ρεκόρ στην κατηγορία των μοντέλων παραγωγής. Ένα νέο, ειδικό μοντέλο αναλαμβάνει να μας το θυμίζει.

Στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak στο Colorado των Η.Π.Α. το 2019 μία Bentley Continental GT σημείωσε νέο ρεκόρ στην κατηγορία των εργοστασιακών αυτοκινήτων παραγωγής. Στο τιμόνι της Bentley, που εφοδιαζόταν με έναν W12 κινητήρα, βρισκόταν ο Rhys Millen, ο οποίος στο “race to the clouds” βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Με την Continental κατάφερε να αναρριχηθεί στο βουνό σε 10 λεπτά και 18,4 δευτερόλεπτα, βελτιώνοντας έτσι την προηγούμενη καλύτερη επίδοση κατά 8,4 δευτερόλεπτα.

Χρώμα αμαξώματος, όπως στην αγωνιστική έκδοση

Στη μνήμη αυτής της θρυλικής ανάβασης η Bentley λανσάρει την ειδική έκδοση “Pikes Peak” της Continental GT, η οποία είναι… στολισμένη με ανοιχτό πράσινο χρώμα και διάφορες μαύρες επιφάνειες. Ταυτόχρονα, φέρει και ένα body kit πολυστρωματικών ανθρακονημάτων. Το ίδιο πράσινο χρώμα το συναντούμε στις δαγκάνες των φρένων, αλλά και στα ελαστικά της Pirelli, που περιβάλλουν τις ειδικές ζάντες των 22 ιντσών. Η γρίλια στην πρόσοψη φέρει τον αριθμό “100” σε ανάμνηση των 100στών γενεθλίων της φίρμας.

Ανάλογες αισθητικές επεμβάσεις, με επίκεντρο το Pikes Peak, έχουν γίνει και στο εσωτερικό. Τα σκουρόχρωμα, δερμάτινα καθίσματα διαθέτουν διακόσμηση με ρόμβους σε ραφές, πράσινης απόχρωσης. Ανάλογη εικόνα έχουν οι επενδύσεις των θυρών, το τιμόνι, τα χαλάκια του πατώματος και τα καλύμματα των ηχείων. Επιπλέον, έχουν τοποθετηθεί λογότυπα του Pikes Peak στα προσκέφαλα, όπως επίσης ένα γράφημα της ορεινής διαδρομής, μαζί με το χρόνο-ρεκόρ, στο ταμπλό στην πλευρά του συνοδηγού.

Θα κατασκευαστούν μόνο 15

Η ειδική έκδοση της Continental GT εφοδιάζεται με το γνωστό W12 κινητήρα των 635 ίππων και των 900 Nm μέγιστης ροπής. Για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση αυτή η Bentley χρειάζεται μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, ενώ η βελόνα του ταχυμέτρου σημαδεύει στην καλύτερη περίπτωση τα 333 χλμ./ώρα. Εξίσου γρήγοροι πρέπει, πάντως, να είναι και οι ενδιαφερόμενοι για την αγορά της Continental Limited Edition GT Pikes Peak, με δεδομένο πως η Bentley θα διαθέσει μόνο 15 αντίτυπα ήδη μέσα στον τρέχοντα μήνα. Ως συνήθως, η εταιρεία δε γνωστοποίησε καμία τιμή.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο