AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Lewis Hamilton & Valentino Rossi: Αλλαγή ρόλων από τους παγκόσμιους πρωταθλητές!

lewis-hamilton-valentino-rossi-allagi-rolon-apo-tous-pagkosmious-protathlites-509190

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP, Valentino Rossi, και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Lewis Hamilton, αντάλλαξαν στο πλαίσιο ενός PR-event τα αγωνιστικά οχήματά τους. Αμφότεροι ενθουσιάστηκαν από αυτήν την προσωρινή αλλαγή…

Ο Ιταλός Valentino Rossi αναδείχθηκε με τη μηχανή του ήδη 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και είναι ένας ενθουσιώδης φίλος του αυτοκινήτου. Ο Βρετανός Lewis Hamilton, από την πλευρά του, κατέκτησε πριν από λίγους μήνες τον 6ο παγκόσμιο τίτλο του πρωταθλήματος της Formula 1 και είναι κι αυτός παθιασμένος οδηγός μοτοσικλέτας. Ταυτόχρονα, ο ένας θαυμάζει σε μεγάλο βαθμό τον άλλον. Επομένως, δε θα αργούσε πολύ ακόμη η στιγμή, που θα αντάλλασσαν τα οχήματά τους. Ας είναι καλά ο κοινός χορηγός τους “Monster”, που ανέλαβε τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Η πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή έγινε στις 9 Δεκεμβρίου 2019 στην πίστα “Circuit Ricardo Tormo”.

Ο Valentino Rossi οδήγησε τη Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+, δηλαδή το αυτοκίνητο, με το οποίο ο Lewis Hamilton και η Mercedes-AMG Petronas Motorsport κατέκτησαν τον παγκόσμιο τίτλο στο πρωτάθλημα Formula1 της FIA το 2017. Ο Lewis Hamilton οδήγησε τη Monster Energy Yamaha MotoGP YZR-M1, η οποία είχε οδηγηθεί μόλις δύο εβδομάδες πιο πριν από το εν λόγω event από τον Rossi στην ίδια πίστα. Το δίδυμο των παγκόσμιων πρωταθλητών λειτούργησε ως μέντορας της άλλης πλευράς και αφιερώθηκε εκατέρωθεν στη μετάδοση των μυστικών του οικείου αγωνίσματος. Φυσικά, προβλέφθηκε επίσης ακόμα και η ανταλλαγή των οικείων αριθμών συμμετοχής των δύο πιλότων στα δύο οχήματα – το “44” για τον Hamilton και το “46” για τον Rossi…

Η διασκέδαση των δύο σταρ στο επίκεντρο

«Είναι τόσο μεγαλοπρεπές, να βλέπεις ένα θρύλο, όπως ο Valentino, στο αυτοκίνητο. Χαίρομαι πολύ, που βρέθηκε για πρώτη φορά σε ένα αυτοκίνητο της F1. Μου θυμίζει τον εαυτό μου στην ανάλογη πρεμιέρα μου», σχολίασε ο Lewis Hamilton και συνέχισε: «Ήταν τόσο cool, να βρισκόμαστε μαζί ταυτόχρονα στην πίστα και ο Valentino να με βλέπει εκεί μπροστά του, πάνω στη μηχανή του.»

«Ήμουν από παλιότερα οπαδός του Lewis, αλλά τώρα έγινα ακόμα πιο φανατικός. Είχαμε μία φανταστική μέρα, κατά την οποία οι δύο κορυφαίας κλάσης οδηγοί των μηχανοκίνητων σπορ όχι μόνο συναντήθηκαν, αλλά συνεργάστηκαν κιόλας. Για μια ολόκληρη μέρα αισθάνθηκα σαν πραγματικός οδηγός της F1. Δεν ήθελα να τελειώσει αυτή η εκδήλωση ποτέ», δήλωσε ο Valentino Rossi στο τέλος του event. «Με τον Lewis οδήγησα και την YZR-M1 στην πίστα. Ήταν μία στιγμή υπερηφάνειας για την ομάδα, να μοιραστούμε μαζί του το πάθος μας. Από τεχνολογικής σκοπιάς η πίστα της Valencia είναι δύσκολη, ενώ σήμερα επικράτησαν και δυνατοί άνεμοι. Κάποια στιγμή σκέφτηκα, πως θα ήταν δύσκολο για τον Lewis να συνεχίσει, αλλά ήταν εξαιρετικός στη μηχανή και η επαφή του με την M1 ήταν μεγαλειώδης. Νομίζω πως το διασκέδασε πολύ, κάτι που είναι το πιο σημαντικό», συμπλήρωσε ο Ιταλός.

Ο Rossi είχε οδηγήσει ξανά μονοθέσιο της F1 και ο Hamilton superbike

Πάντως, και οι δύο πιλότοι δεν πατούσαν για πρώτη φορά ο ένας στα… χωράφια του άλλου. Ο Rossi είχε συμμετάσχει ενεργά στο παρελθόν σε δοκιμές της ομάδας F1 της Ferrari, είχε λάβει μέρος σε αγώνες Rallye και μπόρεσε να συλλέξει εμπειρίες και από αγώνες GT3. Ο Hamilton είναι ήδη εδώ και χρόνια «πρεσβευτής μάρκας» για την MV Agusta, ενώ πριν από περίπου ένα χρόνο δοκίμαζε στην πίστα της Jerez μία Yamaha R1!

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο