Q-ELECTRIC

Citroen Ë-C4 C-Cross: Ένα “statement” από την Γαλλική εταιρεία 

citroen-e-c4-c-cross-ena-statement-apo-tin-galliki-etaireia-619227

Στην τρίτη γενιά του, η οποία παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες, το Citroen C4 «μεταμορφώθηκε» από sedan σε crossover-coupe, έναν τύπο αμαξώματος που μέχρι στιγμής απουσίαζε από την αγορά. Φυσικά, μαζί με τη νέα γενιά, παρουσιάστηκε και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση ë-C4, συνδυάζοντας την εντυπωσιακή εμφάνιση με τους μηδενικούς ρύπους και τα χαμηλά κόστη χρήσης. 

Ο μοναδικός, φουτουριστικός σχεδιασμός του αμαξώματος το κάνει να ξεχωρίζει στον δρόμο, ενώ δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά στην εμφάνισή του, σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του. Οι μοναδικές προσθήκες είναι το μονόγραμμα ‘ë’ στα φτερά και στο πίσω μέρος, αλλά και οι αποκλειστικές για το μοντέλο ζάντες 18 ιντσών, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την εξοικονόμηση ενέργειας. Το μοντέρνο εσωτερικό του διαθέτει πάρα πολλούς «έξυπνους» αποθηκευτικούς χώρους, όπως επίσης και μία ειδική βάση στήριξης για tablet. Τα καθίσματα “Advanced Comfort” εξασφαλίζουν την άνεση των επιβατών. 

Στον δρόμο, είναι ιδιαίτερα άνετο, με ομαλή κύλιση ακόμη και σε δρόμους με κακοτεχνίες. Οι 136 ίπποι είναι αρκετοί για κάθε διαδρομή, ενώ επίσης βοηθούν στην διατήρηση της κατανάλωσης σε χαμηλά επίπεδα, μεγιστοποιώντας -σε συνδυασμό με τον αεροδυναμικό σχεδιασμό- την αυτονομία από την ελαφριά μπαταρία των 50kWh. Οι τρεις διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης (Sport, Normal, Eco) μεταβάλλουν τη συμπεριφορά του οχήματος, τροποποιώντας την απόκριση του γκαζιού και αλλάζοντας τον βαθμό ανάκτησης ενέργειας. Tο σύστημα αναρτήσεων έχει ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να απομονώνει ήχους και κραδασμούς, με αποτέλεσμα μία απολύτως αθόρυβη οδηγική εμπειρία. 

Το ë-C4, εκτός από ένα νέο μοντέλο της Citroen, αποτελεί και ένα statement από την εταιρεία, δηλώνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις της για το ηλεκτροκίνητο μέλλον και την σχεδιαστική κατεύθυνση της. Ταυτόχρονα, ο «φιλικός προς τον χρήστη» χαρακτήρας του και ο εργονομικός σχεδιασμός του εσωτερικού το καθιστούν ιδιαίτερα εύκολο στην χρήση του, ενώ οι σύντομοι χρόνοι φόρτισης του επιτρέπουν να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης χωρίς κανένα άγχος. 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ  334 ΧΛΜ.)
> 55 ΧΛΜ>
ΛΑΥΡΙΟ 82 % (ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 278 ΧΛΜ.  - 56 ΧΛΜ.)
> 73  ΧΛΜ>
POLIS PARK 56 % (ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 170 ΧΛΜ.  - 108 ΧΛΜ.)

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 22.3 kWh/100km

ΤΑΧΥΦΟΡΤΙΣΤΗΣ
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: 170 km
ΠΟΣΟΣΤΟ:  56%
ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΦΟΡΤΙΣΗ:  1H10M
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10: 226 km
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10:   71%

WALLBOX
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: 190 km
ΠΟΣΟΣΤΟ:  66%
ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΦΟΡΤΙΣΗ:   2H
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10: 210 km
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10:  71%

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΦΟΡΤΙΣΤΗ:  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΠΙΣΩ
ΤΥΠΟΣ ΦΟΡΤΙΣΤΗ:  AC, CCS DC
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ AC: 7.4 kW
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ DC: 100 kW

Οι ζάντες 18 ιντσών του Citroen E-C4, ακόμη και αν έχουν σχεδιαστεί με κύριο στόχο την μείωση της κατανάλωσης του καυσίμου, είναι εντυπωσιακές.
car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο