Q-ELECTRIC

DS3 Crossback E-Tense: Επιβλητικό και γεμάτο τεχνολογίες

ds3-crossback-e-tense-epivlitiko-kai-gemato-technologies-619635

Έχοντας ήδη αντικαταστήσει το DS3 με το DS3 Crossback το 2018, η Γαλλική εταιρεία προχώρησε στην προσθήκη της έκδοσης E-Tense στις αρχές του 2020. To DS3 Crossback E-Tense είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της DS Automobiles, δίνοντας την ευκαιρία στην εταιρεία να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει από την επιτυχημένη πορεία της στο πρωτάθλημα της Formula E.

Η αλήθεια είναι, ότι ο μοναδικός σχεδιασμός του DS3 Crossback «ταιριάζει» σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο, καθώς εσωτερικά αλλά και εξωτερικά, είναι ιδιαίτερο και μοντέρνο. Χαρακτηριστικά όπως οι ανασυρόμενες χειρολαβές, τα LED φώτα και η κλίση της οροφής, τονίζουν τον χαρακτήρα του DS3, ενώ στο ευρύχωρο εσωτερικό του, κυριαρχούν τα γεωμετρικά σχέδια, δημιουργώντας ένα μινιμαλιστικό περιβάλλον για τους επιβάτες. Οι ειδικές πληροφορίες που εμφανίζονται στον ψηφιακό πίνακα οργάνων και ο μοχλός των επιλογών της κίνησης του αυτοκινήτου, που φέρει την ένδειξη “E-Tense", υπενθυμίζουν στους επιβάτες ότι βρίσκονται σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

Οι επιδόσεις του E-Tense είναι αρκετά κοντά με αυτές του συμβατικού DS3 Crossback. Μία θετική είδηση, αν λάβουμε υπόψιν ότι χρησιμοποιεί μία εξαιρετική πλατφόρμα και ένα άρτια ρυθμισμένο σύστημα αναρτήσεων, που καταφέρνει να «κρύψει» τα επιπλέον κιλά της ηλεκτροκίνητης έκδοσης, ακόμη και σε συνθήκες δυναμικής οδήγησης. Είναι εντυπωσιακά ευέλικτο στις αστικές του μετακινήσεις, κάτι που οφείλεται στο μέγεθός του, τον μικρό κύκλο στροφής και την ευκολία που χαρακτηρίζει την οδήγησή του. Χάρη στο εξελιγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, αλλά και στο σύστημα διαχείρισης της θερμοκρασίας της μπαταρίας, το DS3 Crossback E-Tense καταφέρνει να έχει πολύ μικρές αποκλίσεις στην αυτονομία του, ακόμη και σε πιο ...παγωμένες συνθήκες.

Η DS Automobiles κατάφερε να μην «θυσιάσει» καθόλου χώρο από την καμπίνα των επιβατών για το E-Tense, επιτρέποντάς του να είναι τόσο άνετο όσο κάθε άλλο DS3 Crossback. Παράλληλα, μία πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, εξασφαλίζουν ξεκούραστες και ασφαλείς διαδρομές.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 298 ΧΛΜ.)
> 51 ΧΛΜ>
ΛΑΥΡΙΟ 85 % (ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 248 ΧΛΜ. -50 ΧΛΜ.)
> 74 ΧΛΜ>
POLIS PARK 56 % (ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 140ΧΛΜ. -108 ΧΛΜ.)

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 19.4 kWh/100km

ΤΑΧΥΦΟΡΤΙΣΤΗΣ
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: 140 KM
ΠΟΣΟΣΤΟ: 56%
ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΦΟΡΤΙΣΗ: 1H10M
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10: 182 KM
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10: 68%

WALLBOX
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: 160 KM
ΠΟΣΟΣΤΟ: 65%
ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΦΟΡΤΙΣΗ: 2H45M
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10: 170 KM
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10: 68%

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΦΟΡΤΙΣΤΗ: ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΠΙΣΩ
ΤΥΠΟΣ ΦΟΡΤΙΣΤΗ: AC, CCS DC
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ AC: 11 kW
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ DC: 100 kW

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο