Q-ELECTRIC

Peugeot e-2008: Το εντυπωσιακό crossover, τώρα και σε ηλεκτρικό

peugeot-e-2008-to-entyposiako-crossover-tora-kai-se-ilektriko-620361

Με την άφιξη της δεύτερης γενιάς του 2008, η Peugeot άλλαξε ριζικά την εμφάνιση και τον χαρακτήρα του μοντέλου, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό crossover.

Το 2020, ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων εκδόσεων του νέου crossover, η Peugeot παρουσίασε και την αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή του, το e-2008.

Ο σχεδιασμός του, κάνει τον ανταγωνισμό να φαίνεται …βαρετός. Τα LED φώτα, η δυναμική σιλουέτα του και οι χαρακτηριστικοί -πλέον- LED «χαυλιόδοντες» στις άκρες του εμπρός προφυλακτήρα, ολοκληρώνουν την δυναμική του εμφάνιση. Το νέο e-2008 ξεχωρίζει χάρη στις αποκλειστικές του λεπτομέρειες όπως είναι η μάσκα στο χρώμα του αμαξώματος, το δίχρωμο σήμα της PEUGEOT και το μονόγραμμα ‘e’, ενώ στο εσωτερικό, την προσοχή τραβούν τα καθίσματα με τις επενδύσεις από Γκρι Alcantara «Gréval». Η εργονομική αρχιτεκτονική του εσωτερικού κάνει το e-2008 ένα πραγματικά πρακτικό αυτοκίνητο, με αμέτρητους χώρους αποθήκευσης και πολλές λειτουργίες άνεσης, όπως τα θερμαινόμενα καθίσματα. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι πλήρως παραμετροποιήσιμος, επιτρέποντας στον οδηγό να έχει εύκολα μπροστά του τις πληροφορίες που αυτός θέλει. Καλή δουλειά έχει επίσης γίνει στην συναρμολόγηση των ποιοτικών υλικών της καμπίνας.

Η οδήγηση του ηλεκτρικού 2008 είναι μία ευχάριστη εμπειρία. Η ιπποδύναμη ακούγεται χαμηλή, αλλά σημασία έχει η υψηλή ροπή, που είναι διαθέσιμη από την πρώτη στιγμή που πιεστεί το δεξί πετάλι. Στην Sport λειτουργία του, είναι απρόσμενα γρήγορο, καθώς εκτός από την άμεση επιτάχυνση, συμπεριφέρεται εξαιρετικά και στις στροφές. Γενικότερα, είναι ένα πολύ ξεκούραστο στην οδήγηση αυτοκίνητο, με αθόρυβη και άκοπη λειτουργία. Οδηγώντας μέσα στην πόλη, η αυτονομία κατεβαίνει με χαμηλότερους ρυθμούς, καθώς η λειτουργία ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα φορτίζει την μπαταρία.

Για την πλειοψηφία των οδηγών, η αυτονομία του e-2008 είναι παραπάνω από αρκετή. Ταυτόχρονα, προσφέρει ένα άνετο, ευρύχωρο εσωτερικό, μεγάλο χώρο αποσκευών και αθόρυβη λειτουργία ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 200 ΧΛΜ.)

> 52 ΧΛΜ>

ΛΑΥΡΙΟ 92% (ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 190 ΧΛΜ. Μειώθηκε κατά 10 ΧΛΜ.)

> 74 ΧΛΜ>

POLIS PARK 57% (ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 150 ΧΛΜ. Μειώθηκε κατά 40 ΧΛΜ.)

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 14.5 kWh/100km

ΤΑΧΥΦΟΡΤΙΣΤΗΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: 150 χλμ

ΠΟΣΟΣΤΟ: 57%

ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΦΟΡΤΙΣΗ: 1H20M

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10: 160 χλμ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10: 69%

WALLBOX

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: 150 χλμ

ΠΟΣΟΣΤΟ: 65%

ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΦΟΡΤΙΣΗ: 2H45M

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10: 160 χλμ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10: 68%

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΦΟΡΤΙΣΤΗ: ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΠΙΣΩ

ΤΥΠΟΣ ΦΟΡΤΙΣΤΗ: AC, CCS DC

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ AC: 11 kW

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ DC: 100 kW

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο