ΔΟΚΙΜΕΣ

Nissan Qashqai e-power: Ηλεκτροκίνητο χωρίς πρίζα από 41.690€

nissan-qashqai-e-power-ilektrokinito-choris-priza-apo-41-690e-638859

Nissan Qashqai e-power: Στο πνεύμα της εποχής για μείωση των εκπομπών ρύπων και του ανθρακικού αποτυπώματος των αυτοκινήτων της, η Nissan αξιοποίησε την τεχνολογία της και παρουσίασε ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο με αυτονομία χιλίων χιλιομέτρων, που όμως δεν μπαίνει στην πρίζα.

Το Nissan Qashqai είναι το μοντέλο που το 2007 άλλαξε την μάρκα και την κατηγορία των οχημάτων ελεύθερου χρόνου, η οποία σήμερα είναι με διαφορά η πρώτη στις προτιμήσεις καταναλωτών. Η τεχνολογία e-power πρωτοεμφανίστηκε το 2017 στο Nissan Note που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία και το μοντέλο αναδείχθηκε σε best seller, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της τεχνολογίας που θα είναι το τελευταίο βήμα πριν το απόλυτο εξηλεκτρισμό της μάρκας το 2030.

Αλλά πώς μπορεί ένα αυτοκίνητο να κινείται ηλεκτρικά χωρίς να χρειάζεται φόρτιση; Οι τροχοί του νέου Nissan Qashqai e-power, που θα έρθει στην Ελλάδα το ερχόμενο Φθινόπωρο, κινούνται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία παράγεται είτε από την ανάκτηση ενέργειας, είτε από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.500 κ.εκ μεταβλητής συμπίεσης παράγει ισχύ που τη διοχετεύει στην μπαταρία, στον ηλεκτροκινητήρα ή και στα δύο. Έτσι το σύστημα λειτουργεί με τη βασική δομή ενός υβριδικού συστήματος κίνησης, αλλά χρησιμοποιώντας ανάποδα του κινητήρες. Ενώ σε ένα υβριδικό μοντέλο ο βενζινοκινητήρας λειτουργεί επικουρικά, στο e-power είναι η βασική πηγή ενέργειας. Η μεταβλητή συμπίεση του θερμικού κινητήρα (από 8:1 έως 14:1) παρέχει καλύτερη απόδοση με μειωμένη κατανάλωση καυσίμου ενώ το κιβώτιο μονής σχέσης βρίσκεται ενσωματωμένο στον ηλεκτροκινητήρα. Το σύστημα συμπληρώνεται από έναν μετατροπέα ενέργειας και μια γεννήτρια ισχύος.

Το νέο Qashqai e-power έχει ισχύ 190 ίππων και ρεζερβουάρ βενζίνης 55 λίτρων. Έτσι πετυχαίνει την τετραψήφια αυτονομία, επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 7,9 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 170 χλμ./ώρα.

Οδηγώντας το νέο Nissan Qashqai e-power τόσο στο κέντρο της Στοκχόλμης, όσο και στα περίχωρα εκτιμήσαμε την ησυχία μέσα στην καμπίνα των επιβατών, αλλά και την επιτάχυνση που παραπέμπει σε ηλεκτρικό μοντέλο, παρά τα περίπου 1.700 κιλά του αυτοκινήτου. Το e-pedal εξασφαλίζει μια πιο ξεκούραστη και οικονομική οδήγηση με λιγότερη φθορά στα φρένα, αφού επιβραδύνει το Nissan Qashqai όταν ο οδηγός σηκώνει το πόδι του από το γκάζι, χωρίς τη χρήση του συστήματος πέδησης και αποθηκεύει ενέργεια στην μπαταρία 2,1 kW. Η ποιότητα κύλισης και η ανάρτηση είναι ό,τι περιμένουμε από ένα πολυτελές μοντέλο που σέβεται τον εαυτό του και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του οδηγού σε όλες τις συνθήκες και επιφάνειες.

Οι τιμές του νέου Qashqai e-power ανά έκδοση είναι οι εξής:

1.5 e-Power 190 PS Auto 4×2 Premium   41.690€

1.5 e-Power 190 PS Auto 4×2 N-Connecta   43.690€

1.5 e-Power 190 PS Auto 4×2 N-Connecta Feel  45.690€

1.5 e-Power 190 PS Auto 4×2 Techna   47.590€

1.5 e-Power 190 PS Auto 4×2 Techna Plus   49.590€

Όλες οι ειδήσεις 

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο