MOTORSPORT

Η CFMOTO τερμάτισε εντός πεντάδας στο Ράλι Ντακάρ

i-cfmoto-termatise-entos-pentadas-sto-rali-ntakar-699983

Με την 5η θέση στην κατάταξη, η CFMOTO επιτυγχάνει την καλύτερη επίδοση για κινεζικές μάρκες στην κατηγορία QUAD στο Rally Dakar.

Ο Antanas Kanopkinas της CFMOTO THUNDER RACING TEAM ολοκλήρωσε το απαιτητικό Ράλι Ντακάρ με μια εντυπωσιακή επίδοση, εξασφαλίζοντας την 5η θέση στην κατηγορία QUAD, γνωστό ως ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες στον κόσμο, που διήρκεσε από τις 5 Ιανουαρίου έως τις 19 Ιανουαρίου. Αυτό σηματοδότησε το ντεμπούτο της CFMOTO στο Ράλι Ντακάρ και ο Antanas, οδηγώντας ένα τροποποιημένο CFORCE 1000, παρουσίασε ένα νέο ρεκόρ για την καλύτερη απόδοση από κινεζική μάρκα σε αυτή την κατηγορία με συνολικό χρόνο 113 ώρες, 25 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

CFMOTO

Παρά το γεγονός της πρώτης συμμετοχής τόσο για τον οδηγό και την εταιρέια, η Antanas και η CFMOTO εξακολουθούν να επιδεικνύουν εξαιρετικές ικανότητες, βασιζόμενοι στα προηγούμενα επιτεύγματα του Antanas στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι Ανώμαλου W2RC και στο Abu Dhabi Desert Challenge. Το 2023, η CFMOTO THUNDER RACING TEAM είχε ήδη αγωνιστεί στο W2RC με το CFORCE 1000 και εξασφάλισε έναν τερματισμό στο βάθρο στο Abu Dhabi Desert Challenge. Αυτά τα επιτεύγματα τροφοδότησαν τον ενθουσιασμό της CFMOTO THUNDER RACING TEAM και του Antanas να επιδείξουν την αξία τους σε έναν από τους πιο δύσκολους και επικίνδυνους αγώνες του κόσμου, αναδεικνύοντας την αντοχή του CFMOTO CFORCE 1000.

CFMOTO

Οι διοργανωτές του Ράλι Ντακάρ αύξησαν σκόπιμα τη δυσκολία στα αρχικά στάδια, προκαλώντας τον Antanas και το όχημά του. Το CFORCE 1000, αρχικά μια εξέχουσα παρουσία στην κατηγορία QUAD, κέρδισε γρήγορα την αναγνώριση λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων του Antanas. Ξεπερνώντας τις προκλήσεις που έθεσαν οι διοργανωτές, ο Αντάνας εξασφάλισε την 6η θέση στο δεύτερο στάδιο, βελτιώνοντας σταδιακά τη θέση του στη γενική κατάταξη.

CFMOTO

Ωστόσο, για έναν συμμετέχοντα για πρώτη φορά, οι αποτυχίες είναι αναπόφευκτες για να γίνουν ισχυρότεροι. Στο στάδιο Chrono 48 ωρών, λόγω της εξάντλησης των καυσίμων, ο Antanas κάλεσε για διάσωση με ελικόπτερο μόλις 3,7 χλμ. πριν από τη γραμμή τερματισμού. Στο 11ο στάδιο, διάσπαρτες πέτρες δημιούργησαν βλάβη, εμποδίζοντάς τον να ολοκληρώσει το στάδιο. Ευτυχώς, σύμφωνα με τους κανονισμούς της κατηγορίας Rally 2 συνέχισε να συμμετέχει στα επόμενα στάδια.

CFMOTO

Αυτά τα επιτεύγματα και οι εμπειρίες αναμφίβολα θα κάνουν τους CFMOTO και CFMOTO THUNDER RACING TEAM ακόμα πιο ανταγωνιστικούς σε μελλοντικά ράλι. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες για τις επιδόσεις τους στους επόμενους αγώνες W2RC του 2024 και άλλα περιφερειακά ράλι που θα επιτευχθούν αναμφίβολα και θα ενισχύσουν την CFMOTO και την CFMOTO THUNDER RACING TEAM.

CFMOTO

Ως ο μόνος εκπρόσωπος της Κίνας στην κατηγορία Quad στο Ράλι Ντακάρ, η CFMOTO γίνεται η πρώτη κινεζική μάρκα που ξεπέρασε πολλές προκλήσεις. Αυτή η πρόκληση έδειξε τέλεια την αντανάκλαση της 35χρονης τεχνογνωσίας της CFMOTO στην τεχνολογία έρευνας και ανάπτυξης εκτός δρόμου και των ισχυρών δυνατοτήτων της. Αντιμετωπίζοντας το δύσκολο έδαφος των διάσπαρτων βράχων, αμμόλοφων και φαραγγιών, το CFORCE 1000 άντεξε αυτές τις σκληρές δοκιμασίες. Πάνω από 100 ώρες έντονου ανταγωνισμού στην πίστα, απελευθέρωσε τις ισχυρές του δυνατότητες εκτός δρόμου. Οι υψηλές επιδόσεις αυτού του οχήματος, η ανώτερη ικανότητα εκτός δρόμου και η αξιοσημείωτη σταθερότητα επικυρώθηκαν πλήρως σε αυτήν την αρένα της ερήμου.

CFMOTO

Η γοητεία των αγώνων έγκειται στις προκλήσεις του και η απόδοση του CFMOTO quad σε αυτό το Ράλι Ντακάρ χρησιμεύει ως η καλύτερη απόδειξη υπέρβασης του εαυτού της. Μια νέα περιπέτεια πρόκειται να ξεκινήσει, όλοι περιμένουμε να γίνουμε μάρτυρες της παρουσίας της CFMOTO στην παγκόσμια σκηνή.

Όλες οι ειδήσεις

Πώς ακριβώς δουλεύει το ESP και γιατί μπορεί να σε σώσει;

Το νέο VW Golf R ξεπροβάλλει μέσα απ’ τα χιόνια

Οδηγούμε το νέο Honda e:Ny1 που μόλις έφτασε στην Ελλάδα

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο