MOTOTYPOS

Νέα Yamaha XSR900 με πλαίσιο Deltabox και νέα Sport Heritage χρώματα

nea-yamaha-xsr900-me-plaisio-deltabox-kai-nea-sport-heritage-chromata-626780
Η XSR 900 που παρουσίασε η Yamaha το 2016 ήταν το πρώτο μοντέλο Sport Heritage της εταιρίας. Έξι χρόνια αργότερα και αφού πρώτα η Yamaha παρουσίασε το 2021 την ανανεωμένη ΜΤ 09 ήρθε η σειρά της XSR 900 για ανανέωση.

Η νέα, μοντέλο 2022, XSR 900 πέρα από την αυξημένη απόδοση του κινητήρα διαθέτει το νέο ελαφρύτερο και πιο στιβαρό πλαίσιο Deltabox της νέας MT 09 και μια νέα εμφάνιση εμπνευσμένη από τις σπορ μοτοσυκλέτες της δεκαετίας του 80 που πρώτο-χρησιμοποίησαν το επαναστατικό τότε πλαίσιο Deltabox. Νέο είναι και το ψαλίδι που είναι κατά 55 χιλιοστά μακρύτερο για βελτιωμένη σταθερότητα.
Ο 889cc τρικύλινδρος εν σειρά κινητήρας, ίδιος με αυτόν της νέας MT-09, έχει αυξημένη ισχύ κατά 4 ίππους φτάνοντας τους 119 και χάρη στη νέα εξάτμιση έχει και πιο επιβλητική χροιά ήχου, όπως τουλάχιστον αναφέρει η Yamaha.
Στα φρένα νέα είναι η ακτινική αντλία (τρόμπα) της Brembo, νέο είναι και το πλήρως ρυθμιζόμενο USD τηλεσκοπικό μπροστινό σύστημα της KYB με χρυσά καλάμια, νέοι επίσης είναι και οι ελαφρύτεροι κατά 700 συνολικά γραμμάρια χυτοί (τεχνολογία spinforging) τροχοί.
Το μικρότερο βάρος σε συνδυασμό με την αυξημένη απόδοση του κινητήρα το νέο στιβαρό πλαίσιο και τις πιο μαζεμένες διαστάσεις μας οδηγούν δείχνουν ότι η οδική συμπεριφορά της νέας XSR θα είναι σημαντικά βελτιωμένη.
Βελτιώσεις έχουν δεχθεί και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα με τη νέα αδρανιακή μονάδα 6 αξόνων που βοηθά στην σωστή και ακριβέστερη λειτουργία του traction control, του συστήματος ελέγχου ολίσθησης (SCS), του συστήματος περιορισμού σούζας και του cornering ABS. Η λειτουργία του quickshifter, που είναι τώρα στο στάνταρ εξοπλισμό, καθώς και η επιλογές των 4 προγραμμάτων οδήγησης ελέγχονται από τη νέα έγχρωμη TFT 3,5 ιντσών οθόνη.
Σε ότι αφορά τη νέα εμφάνιση κυριαρχεί το 15 λίτρο ρεζερβουάρ που θυμίζει τις αγωνιστικές MotoGP Yamaha της δεκαετίας του 80, στυλ που ενισχύουν οι αεροεισαγωγές, η αγωνιστικού τύπου τάπα και ο χρωματικός συνδυασμός σε μπλε και κίτρινο που ήταν τα χρώματα της αγωνιστικής μοτοσυκλέτα του Γάλλου αναβάτη Christian Sarron τις δεκαετίες του 80 και 90.
Η XSR900 θα είναι διαθέσιμη στο χρώμα Legend Blue, μπλε με χρυσαφί καλάμια και ζάντες, αλλά και στο Midnight Black, με κόκκινες λεπτομέρειες και μαύρα καλάμια.
Οι παραδόσεις στους Επίσημους Συνεργάτες της Yamaha στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν από την τρίτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου του 2022.
car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο