MOTOTYPOS

90° South – Στο Νότιο Πόλο με Royal Enfield Himalayan

90-south-sto-notio-polo-me-royal-enfield-himalayan-630763

Τον περασμένο Δεκέμβριο, δύο αναβάτες ο Santhosh Vijay Kumar και ο Dean Coxson, έφτασαν στο γεωγραφικό Νότιο Πόλο με δυο Royal Enfield Himalayan.

Η ομάδα πέρασε από το Cape Town της Ν. Αφρικής στο Novo της Ανταρκτικής με πλοίο και στη συνέχεια με τις μοτοσυκλέτες κάλυψε μια απόσταση 3.200 χιλιομέτρων σε εννέα ημέρες, αντιμετωπίζοντας ακραίες κλιματολογικές συνθήκες με θερμοκρασίες μεταξύ -25 & -30 βαθμών και ταχύτητα ανέμου 60 χλμ./ώρα, προς το Ross Ice Shelf.

Το Ross Ice Shelf που βρίσκεται στο άκρο νότιο τμήμα της ηπείρου ήταν το προκαθορισμένο σημείο εκκίνησης για τους αναβάτες. Ωστόσο, μια απροσδόκητη χιονοθύελλα ανάγκασε την ομάδα να αλλάξει την διαδρομή. Αντί να ξεκινήσει από τον 86ο νότιο παράλληλο, τελικά ξεκίνησαν από τον 87ο παράλληλο. Παρά τις αρχικές δυσκολίες και κάποιες μπλοκαρισμένες διαδρομές, η ομάδα ολοκλήρωσε την αποστολή με μερικές μικρές παρακάμψεις στις 16 Δεκεμβρίου 2021, γράφοντας ιστορία.

Για αυτήν την αποστολή, δύο Royal Enfield Himalayan προετοιμάστηκαν από το εργοστάσιο, με τεχνικές αναβαθμίσεις για να μπορούν να οδηγηθούν στο χιόνι και τον πάγο και για να λειτουργούν στις ακραίες συνθήκες της Ανταρκτικής.

Οι μοτοσυκλέτες αρχικά δοκιμάστηκαν σε μια μικρή πίστα χιονιού στον Νότιο Πόλο, για να ρυθμιστούν ώστε να επιτευχθεί η λιγότερη δυνατόν αντίσταση στην κίνηση και να ελαχιστοποιηθούν οι εκπομπές καυσαερίων. Η Royal Enfield είχε μεριμνήσει συνειδητά ώστε η αποστολή να μην αφήσει κανένα αποτύπωμα πίσω της, εκτός από τα ίχνη τροχών που θα χαθούν γρήγορα από την φυσική μετακίνηση του χιονιού.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο