MOTOTYPOS

Ήρθε το SR GT 125 – 200, το Urban Adventure Scooter της Αprilia

irthe-to-sr-gt-125-200-to-urban-adventure-scooter-tis-aprilia-633951

Το νέο Aprilia SR GT, είναι πρώτο “urban adventure” σκούτερ της Aprilia με αυξημένες δυνατότητες κίνησης και σε εκτός δρόμου και διαδρομές, χάρη στον εξοπλισμό δανείζεται στοιχεία από τις μοτοσυκλέτες enduro.

Η θέση οδήγησης του Aprilia SR GT, που τοποθετεί τον αναβάτη μπροστά στη σέλα σε μια πιο σκυφτή θέση, το μεγάλο γυμνό τιμόνι μοτοσυκλέτας, οι αναρτήσεις μεγάλης διαδρομής και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος προσφέρουν καλύτερο έλεγχο στις δύσκολες συνθήκες και εξασφαλίζουν ότι θα ξεπεράσει άνετα κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί στον δρόμο του. Επιπλέον, τα φαρδιά ελαστικά με σχεδίαση πέλματος για κάθε έδαφος, επιτρέπουν στον αναβάτη να απολαμβάνει την οδήγηση σε οποιοδήποτε οδόστρωμα.

Ο χαρακτήρας του Aprilia SR GT είναι άμεσα ορατός από τις στυλιστικές λεπτομέρειες με επιρροές από τον κόσμο των off-road μοτοσυκλετών.  Στο μπροστινό μέρος ξεχωρίζουν τα τρία φωτιστικά σώματα LED (χαρακτηριστικό στοιχείο των μοτοσυκλετών του Noale). Ωστόσο η επιρροή από το enduro εκφράζεται σαφώς, με τον υπερυψωμένο ανεμοθώρακα και το μεγάλο τιμόνι.Τα όργανα είναι πλήρως ψηφιακά και η μεγάλη οθόνη LCD έχει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις και ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών ταξιδιού, οι οποίες μπορούν να επιλεγούν με το κουμπί MODE που υπάρχει στο αριστερό χειριστήριο. Υπάρχει, διαθέσιμο ως αξεσουάρ, και το σύστημα συνδεσιμότητας με smartphone APRILIA MIA  όπου ο πίνακας οργάνων εμφανίζει ειδοποιήσεις σχετικά με εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα.

Η τεχνογνωσία στην κατασκευή πλαισίων, αξιοποιήθηκε από τους τεχνικούς της Aprilia για τη δημιουργία ενός πλαισίου από ατσάλινους σωλήνες υψηλής αντοχής που συνδυάζεται με αναρτήσεις μεγάλης διαδρομής. Το μπροστινό σύστημα της Showa έχει καλάμια 33 χιλ. με διαδρομή 122 χιλ. και η πίσω ανάρτηση αποτελείται από δύο αμορτισέρ Showa με ρυθμιζόμενη προ φόρτιση και διαδρομή 102 χιλ.Το βάρος έχει κρατηθεί στα μόλις 144 κιλά με γεμάτο ρεζερβουάρ (148 κιλά για το 200), η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος είναι στα 175 χιλ και οι τροχοί από ελαφρύ κράμα αλουμινίου – 14″ μπροστά και 13″ πίσω – φοράνε ελαστικά 110/80 και 130/70 αντίστοιχα.

Το Aprilia SR GT 125 είναι εξοπλισμένο με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS, ενώ το SR GT 200 διαθέτει σύστημα ABS της Bosch.

Το ρεζερβουάρ είναι χωρητικότητας 9 λίτρων και ο χώρος κάτω από τη σέλα χωράει άνετα ένα full jet κράνος, επίσης υπάρχει σαν έχτρα εξοπλισμός και βαλιτσάκι αλουμινίου με χωρητικότητα 33 λίτρων.

Ο κινητήρας είναι ο νέας γενιάς Euro5 τετράχρονος υγρόψυκτος τετραβάλβιδος i-get με απόδοση 11 kW στις 8750 σ.α.λ. και ροπή 12 Nm στις 6500 σ.α.λ. για τον 125 κ.εκ και 13 kW τις 8500 σ.α.λ. και 16,5 Nm ροπής στις 7000 σ.α.λ. για τον 174 κ.εκ.Η μετάδοση είναι αυτόματη με CVT και ιμάντα με νέο μεγαλύτερο αυτόματο συμπλέκτη.

Όλα τα μοντέλα της γκάμας SR GT είναι εξοπλισμένα με σύστημα Start & Stop και σύστημα εκκίνησης  RISS (Regulator Inverter Start & Stop System) που βοηθούν στην εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, η οποία φτάνει σε τα 40 χλμ./λίτρο για το SR GT 125 και 38,5 χλμ./λίτρο για το SR GT 200.

 

Το Aprilia SR GT διατίθεται στα τρία χρώματα, Aprilia Black, Street Grey και Infinity Blue, για την στάνταρ έκδοση και σε άλλα τρία χρώματα Street Gold, Iridium Grey και Red Raceway για την sport έκδοση.

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο