Q-ELECTRIC

Δίπλωμα οδήγησης χωρίς οδηγό; To Hyundai Ioniq 5 το κατάφερε!

diploma-odigisis-choris-odigo-to-hyundai-ioniq-5-to-katafere-709660

Για να πείσει τους Αμερικάνους πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι ασφαλή, η Hyundai πήγε το Ioniq 5 για να… δώσει πορεία και να κριθεί από έναν πιστοποιημένο εξεταστή του DMV (του αντίστοιχου υπουργείου μεταφορών στις ΗΠΑ).

Σύμφωνα με έρευνες ασφαλιστικών εταιρειών στις ΗΠΑ, το 66% των Αμερικάνων φοβούνται τα αυτονομα οχήματα, το 25% δεν είναι εντελώς σίγουρο για αυτή τη νέα τεχνολογία, ενώ μόλις το 9% δηλώνει πως εμπιστεύεται τα αυτονομα ταξί. Σε μια προσπάθεια να αλλάξει αυτά τα νούμερα, η Hyundai αποφάσισε να επιχειρήσει να «βγάλει δίπλωμα» στο αυτόνομο Ioniq 5, σε μια εξέταση στο Λας Βέγκας.

hyundai ioniq 5

Το αυτοκίνητο πέρασε τις ίδιες δοκιμασίες που καλείται να αντιμετωπίσει και ένας άνθρωπος για να πάρει το δίπλωμα. Αυτό σημαίνει πως ένας εξεταστής από το DMV της Νεβάντα, κάθισε στη θέση του συνοδηγού, ελέγχοντας παραμέτρους όπως οι αποστάσεις που χρειάζεται για να σταματήσει ή το πόσο καλά αλλάζει λωρίδες.

Ακόμη και αν πρόκειται για ένα κόλπο με στόχο τη δημοσιότητα, η Hyundai επέλεξε έναν αρκετά αυστηρό εξεταστή. Όπως αναφέρεται και στο βίντεο, ο Kandice Jones, ο εξεταστής του Ioniq 5, έχει 25 χρόνια εμπειρίας και πιο σημαντικά, «κόβει» το 84% των υποψήφιων που εξετάζει, με ποσοστό επιτυχίας μόλις 16%.

hyundai ioniq 5

«Έχω απορρίψει χιλιάδες μαθητευόμενους, για χάρη της ασφάλειας του κοινού στους δρόμους», δηλώνει ο Jones. «Τα κριτήρια θα είναι ακριβώς ίδια, σαν να εξετάζω έναν υποψήφιο. Θα παρακολουθώ τη ταχύτητα, τις αλλαγές λωρίδας. Θα βαθμολογήσω τους ελιγμούς του, τους χρόνους αντίδρασης και το πόσο καλά διατηρεί τη θέση του στο δρόμο.»

hyundai ioniq 5

Παρά τις υψηλές της απαιτήσεις, το Hyundai Ioniq 5 εντυπωσίασε τη Jones η οποία με τη σειρά της, βαθμολόγησε θετικά το αυτοκίνητο, επιτρέπωντας του να «περάσει» το δίπλωμα. Αυτό δε σημαίνει τίποτα στον πραγματικό κόσμο, καθώς τα αυτόνομα οχήματα δεν μπορούν να …βγάλουν δίπλωμα, αλλά σίγουρα παίζει το ρόλο του στη μείωση φόβων και ανησυχιών.

hyundai ioniq 5

Οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης βρίσκονται συχνά στα πρωτοσέλιδα τα τελευταία χρόνια, αλλά πάντοτε λόγω κάποιου αυτχήματος. Πολλές εταιρείες προσπαθούν πυρετωδώς να την τελειοποιήσουν, αλλά ακόμη υπάρχουν πολλά προβλήματα με την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, όπως το Autopilot της Tesla.

hyundai ioniq 5

Η συγκεκριμένη τεχνολογία, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη σε άτομα με δυσκολίες όπως η μειωμένη όραση, ή κάτι άλλο που δεν τους επιτρέπει να οδηγήσουν μόνοι τους. Ταυτόχρονα, θα είναι σωτήριο για μεταφορικές εταιρείες, καθώς δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν οδηγούς.

Το αυτόνομο Hyundai Ioniq 5 “Robotaxi” εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Motional. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται εδώ και χρόνια, δοκιμάζοντας αυτόνομα οχήματα σε δημόσιους δρόμους των ΗΠΑ.

Όλες οι ειδήσεις

Νέο Renault Captur: Φτιαγμένο για να ζεις μαζί του!

Τι γνωρίζουμε για το νέο Tesla Model 3 Ludicrous των 626 ίππων

Ο Lucas di Grassi προκαλεί με το Cupra Tavascan στους -35ºC

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο