TRAVEL

DS AERO SPORT LOUNGE: Η τέχνη του ταξιδιού

ds-aero-sport-lounge-i-techni-tou-taxidiou-524418

Η τοποθετημένη ψηλά θέση οδήγησης του DS AERO SPORT LOUNGE εξασφαλίζει εκπληκτική ορατότητα και κορυφαία άνεση.

Μαζί με την εξαιρετική αεροδυναμική συμπεριφορά του αμαξώματος και την προηγμένη τεχνολογία, το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό. Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά του είναι ξεχωριστά. Η νέα νομοθεσία επιβάλλει έναν επαναπροσδιορισμό του σχήματος, αλλά και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κάθε οχήματος. Το DS AERO SPORT LOUNGE είναι μια πραγματικά ξεχωριστή απάντηση σε μια ποικιλία προκλήσεων.

Με το DS AERO SPORT LOUNGE, η DS Automobiles φέρνει μια νέα μορφή αυτοκινήτων. Ξεχωριστή, μα και φιλόξενη, με συγκρατημένες διαστάσεις, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα ευρύχωρη, συνδυάζοντας την πρόκληση έντονων συναισθημάτων, με την κορυφαία τεχνολογική προσέγγιση, το συγκεκριμένο πρωτότυπο αποτελεί μια από τις καλύτερες εκδοχές που μπορεί να φανταστεί κανείς για το μέλλον της αυτοκίνησης. Με τις αναλογίες και τις διαστάσεις του, το DS AERO SPORT LOUNGE καθοδηγεί τη ροή του αέρα γύρω από το αμάξωμά του, με τρόπο ιδανικό. Το μήκος των 5,0 μέτρων και η γραμμή της οροφής, μειώνουν την αεροδυναμική αντίσταση, καθώς ο αέρας διοχετεύεται από την μπροστινή γρίλια στις πλευρικές αεροδυναμικές λεπτομέρειες, μέσα στις οποίες λογίζονται και οι ζάντες ελαφρού κράματος με διάμετρο 23 ιντσών.

Η χαρακτηριστική «υπογραφή» των μοντέλων E-TENSE είναι τα φωτιστικά σώματα που δίνουν και εδώ το παρόν και συμβολίζουν την κορυφαία ισχύ των 680 ίππων του ηλεκτρικού κινητήρα που παίρνει ενέργεια από τις μπαταρίες τελευταίας γενιάς 110kWh που βρίσκονται εγκατεστημένες μέσα στο πάτωμα του αυτοκινήτου και εξασφαλίζουν αυτονομία 650 χιλιομέτρων. Αυτή η τεχνολογία είναι προϊόν εξελιγμένο μέσα από τους αγώνες του πρωταθλήματος Formula E και σφυρηλατημένο από τους τίτλους που έχει κατακτήσει η DS Automobiles. Αυτή η τεχνολογία είναι που προσφέρει και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα, με τα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα.

Η γρίλια μετατρέπεται σε οθόνη γύρω από το έμβλημα και προβάλλεται το logo της DS Automobiles. Εκεί βρίσκονται και δύο «κρυμμένα μάτια», τα οποία έχουν μια σειρά από αισθητήρες που συλλέγουν πληροφορίες από το δρόμο και τροφοδοτούν με τεράστιους όγκους δεδομένων τις μονάδες διαχείρισης του αυτοκινήτου. Από την άλλη, τα DS MATRIX LED VISION Projectors σε ρόλο φωτιστικών σωμάτων συνδυάζονται με τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας και το DS LIGHT VEIL, τα φωτιζόμενα φύλλα που μας προϊδεάζουν για τη μελλοντική «υπογραφή» της DS Automobiles.

Προηγμένη τεχνολογία: Επιδόσεις από τη Formula E

Η πρώτη premium εταιρεία που έλαβε μέρος στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Formula E, η DS Automobiles, κατέκτησε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας ομάδας (DS TECHEETAH) με οδηγό τον Jean-Éric Vergne που και εκείνος ανακηρύχτηκε πρωταθλητής στην κατάταξη των οδηγών. Η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Formula E είναι καθοριστικής σημασίας για την ταχύτητα στην εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θα φέρει και την επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Σε τέσσερις σεζόν, οι νίκες και οι τίτλοι που έχουν κατακτηθεί απέναντι στους πλέον δυνατούς ανταγωνιστές σε ένα αναγνωρισμένο από τη FIA πρωτάθλημα, έχουν επιτρέψει στη Γαλλική premium μάρκα να κάνει άλματα προόδου και να εμπλουτίσει το τεχνολογικό της υπόβαθρο στην ηλεκτροκίνηση. Το DS AERO SPORT LOUNGE είναι ένα προϊόν που προκύπτει απευθείας από την εμπειρία της Formula E.

Το ταξίδι γίνεται τέχνη

Η επανάσταση στην αυτοκίνηση, είναι σε εξέλιξη και σε ότι έχει να κάνει με τη θέση οδήγησης, αλλά και τον πίνακα οργάνων. Εκμεταλλευόμενη τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της, η DS Automobiles επανεφηύρε το εσωτερικό του αυτοκινήτου, προκειμένου να παρουσιάσει ένα όχημα για ταξίδια. Οι οθόνες που παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στα περισσότερα πρωτότυπα, αλλά και στα αυτοκίνητα παραγωγής, δεν είναι πλέον η αιχμή του δόρατος για την εφαρμοσμένη τεχνολογία.

Μπροστά από τους επιβάτες δύο φαρδιές γραμμές δημιουργούν ένα υπερυψωμένο επίπεδο. Στη χαμηλότερη από τις δύο, εμφανίζονται οι πληροφορίες που προβάλλει η γραμμή που βρίσκεται από πάνω. Η επιφάνεια «ζωντανεύει» με τα απαραίτητα στοιχεία για τη μεταφορά δεδομένων από το σύστημα πλοήγησης ή τα νέα χαρακτηριστικά εικονίδια για τον έλεγχο του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Πέραν των δύο οθονών στις πλευρές του ταμπλό, που προβάλλουν τις εικόνες από τις κάμερες που υπάρχουν σε ρόλο εξωτερικών καθρεπτών, ο κάθε επιβάτης έχει τη δική του οθόνη για το infotainment. Οι πληροφορίες που σχετίζονται με την οδήγηση αντί του παραδοσιακού πίνακα οργάνων και προβάλλονται στο παρμπρίζ με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality).

Ανάμεσα στα καθίσματα το υποβραχιόνιο λειτουργεί σαν οδηγός: Διαβάζει και ανταποκρίνεται σε εντολές μέσω χειρονομιών. Αυτό είναι ένα μόνο δείγμα της εξέλιξης στα στοιχεία εξοπλισμού του αυτοκινήτου, που έχει προκύψει από τη συνεργασία με την Ultraleap, μια start-up εταιρεία με έδρα στη Silicon Valley. Το DS AERO SPORT LOUNGE αποτελεί ένα preview από το μέλλον των cockpits των αυτοκινήτων. Ο συνδυασμός των Leap Motion και Ultrahaptics, κάνει την «απάντηση» στις χειρονομίες/κινήσεις να περιλαμβάνει και ένα είδος παλμού από μικρά ηχεία που εκπέμπουν συγκεκριμένη συχνότητα και  μια «χειροπιαστή» αίσθηση για τον επιβάτη που κάνει τη χειρονομία/κίνηση.

Το ΑΙ σύστημα IRIS του DS AERO SPORT LOUNGE βρίσκεται εγκατεστημένο στο κέντρο του ταμπλό και δίνει τη δυνατότητα ελέγχου όλων των λειτουργικών με μια απλή «συζήτηση».

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο